Rus yetkili: Türkiye'ye turist akınının yeniden başlaması muhtemel değil


Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, öngörülebilir bir gelecekte Türkiye'ye çartır uçak seferlerinin ve turizm turlarının başlamasını beklemediklerini söyledi. Puşkov, Türkiye'nin halen IŞİD teröristleri için bir geçiş güzergahı olduğunu iddia ederek, Rus vatandaşlarına yönelik terör saldırılarını göz ardı edemeyeceklerini belirtti.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Puşkov, "Türkiye'den bahsederken, (krizden) önceki duruma bir dönüş beklentisi görmüyorum." dedi. Türkiye'nin hala IŞİD teröristleri için bir geçiş güzergahı olduğunu iddia eden Puşkov, "IŞİD'e karşı hava operasyonları düzenlediğimizden dolayı kimse Rusya vatandaşlarına yönelik terör saldırılarını göz ardı edemez." dedi.

Puşkov, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin bozulmasının yanı sıra "Türk hükümetinin, Suriye'nin IŞİD tarafından kontrol edilen sınırlarını kapatmadığını" hatırlattı. Puşkov, "Sanırım bu yüzden, öngörülebilir bir gelecekte Türkiye'ye karşı alınan sınırlayıcı tedbirleri kaldırma ya da kolaylaştırma mümkün gözükmüyor." diye ekledi.

Puşkov, Rusya'dan Mısır'a yönelik turizm seferlerinin düşmesi hakkında ise "yasak geçici" yorumunu yaptı. Bunun Mısır'da güvenliğin sağlanması ile ilgili bir durum olduğunu belirten Puşkov, "Mısır iyi ilişkiler sürdürdüğümüz bir ülke. Eğer yetkililer IŞİD temsilcilerini ülkelerinden çıkarabilirlerse ve Mısır topraklarındaki faaliyetlerini ortadan kaldırırlarsa, bu yasağın geçici olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler, Suriye-Türkiye sınırında bir Rus uçağının Türk jetleri tarafından Türk sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesinin ardından bozulmuştu. Rusya, bu olayın ardından Türkiye karşıtı bir dizi tedbir almıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Rus yetkili: Türkiye'ye turist akınının yeniden başlaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER