Rusya Enerji Bakanı: OPEC ile Şubat'ta görüşmeye hazırız


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Şubat ayında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Novak, OPEC temsilcileri ile petrol üretimini azaltmanın uygun olup olmadığını görüşmenin mümkün olduğunu belirtti.

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı, "OPEC ülkeleri şu an Şubat ayında OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirme üzerine çalışıyor. Bizim adımıza bir toplantıya katılımımızın mümkün olduğunu bildirdik." dedi.

Toplantının ne zaman gerçekleştirileceği sorulan Novak, "Bu bize bağlı değil. Biz her zaman görüşebiliriz. Şu an tarih için diğer ülkelerle de görüşülüyor." diye konuştu.

Petrol üretiminin azaltılmasının görüşülüp görüşülmeyeceği sorulan Enerji Bakanı, "Bugün itibariyle bunlar sadece üretimin koordine edilmesi için muhtemel seçenekler, düşük fiyatlar ve pazar durumunun değerlendirilmesi hakkında yapılabilecek istişareler. Daha önce bu istişareleri yapmıştı. Ancak bugünkü durum biraz farklı. Herkes fiyatların iyileşmesinin uzun süreceğini tahmin ediyor. Bu yüzden bu konuyu görüşmemizin değerli olacağını düşünüyoruz." dedi.

Enerji Bakanlığı'nın potansiyel bir petrol üretimi azaltımının ne kadar olabileceğine dair bir hesaplama yapıp yapmadığı sorulan Novak, "Çok fazla hesaplama var" cevabını verdi.

OPEC'in dün de Rusya ve diğer petrol üretici ülkelerle ittifak kurulması çağrısında bulunduğu medyaya yansımıştı. İttifakın petrol üretimini kısmayı ve fiyatlardaki düşüşü durdurmayı amaçlaması gerektiği ifade edilmişti. Londra merkezli Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün (Chatham House) konferansında konuşan OPEC Başkanı Abdullah El Badri'nin "Sert zamanlar, sert önlemler gerektirir. Tüm büyük petrol üretici ülkelerin müzakere masasına oturması ve çıkış yolu bulması son derece önemli." dediği bildirilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Enerji Bakanı: OPEC ile Şubat'ta görüşmeye hazırız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER