Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı, protesto edildi


Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rus uçağının hava sahası ihlali üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak protesto edildi.

Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağının 3 Ekim saat 12.08'de Hatay Yayladağ bölgesi güneyinde Türkiye hava sahasını ihlal etmesi ve bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağı tarafından önlemede bulunulması üzerine Türk hava sahasını Suriye'ye geçerek terk etmesi üzerine yaşanan olay üzerine Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

"Söz konusu ihlal, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi, Bakanlığımız Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edilmiş, bu tür bir ihlalin tekerrüründen kaçınılması önemle talep edilmiş, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden RF'nin sorumlu olacağı bildirilmiştir." denilen açıklamada ayrıca, "Sayın Bakanımız Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüşleri tekrarlamış ve tepkimizi dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri Bakanlarıyla da durumu değerlendiren telefon görüşmeleri yapmıştır. Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ve Almanya Dışişleri Bakanıyla da konuyu ele alacaktır." ifadeleri yer aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER