Rusya Savunma Bakanlığı: Türkiye ile 24 saat doğrudan temas halindeyiz


Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Antonov, Suriye'de başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerine yönelik hava operasyonları bağlamında Türkiye ile 24 saat doğrudan iletişim halinde olduklarını açıkladı. Antonov, bölgede ılımlı muhalifleri değil teröristleri vurduklarını iddia etti.

Malezya'da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) toplantısında konuşan Anatoli Antonov, Suriye'de yapılan hava operasyonlarını değerlendirdi. Teröristlere ait çok sayıda mevzi, tesis ve teknolojiyi imha ettiklerine işaret eden Antonov, "Suriye'de kesinlikle teröristlerin yerlerini vuruyor. Başka hedefleri vurmuyoruz. Örneğin ılımlı adlandırılan muhaliflere yönelik hedefleri vurmuyoruz." dedi.

Teröristlere karşı savaştıklarını, Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava operasyonunun kesinlikle meşru olduğunu iddia eden Savunma Bakan Yardımcısı Antonov, "Operasyonun süresi, Suriye ordusunun teröristlere karşı atağa geçmesiyle sınırlı. IŞİD terör örgütünde 25-30 bin yabancı savaşıyor. Bunların arasında Rusya'dan gidenler de var. Onlar eğer evlerine dönerlerse kendileri ile şiddet ve aşırılığı da getirecekler. Böylece ülkemizde radikal fikirlerin propagandasını yapacaklar, saldırı ve eylemlerin organizatörleri olacaklar. En önemli hedeflerimizden biri, bu gibi benzer olaylara fırsat tanımamak!" şeklinde konuştu.

Suriye'de teröristlere yönelik yapılan hava operasyonu bağlamında, başlıca bölgesel ve uluslararası ortaklarla, karşılıklı işbirliğinin oluşturulması hususunda çalışmaların yapıldığını vurgulayan Antonov, "Türkiye ile 24 saat doğrudan iletişim hattı kuruldu. İsrail, Mısır ve Körfez ülkeleriyle de istişarelerimiz devam ediyor. Ürdün'le Suriye semalarında çalışmaların koordinesi edilmesi ve Amman'da çalışma mekanizması kurulması ile ilgili el sıkıştık. ABD'li partnerlerimizle de operasyon sırasında uçakların güvenliği konusunda memorandum imzaladık." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Savunma Bakanlığı: Türkiye ile 24 saat doğrudan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER