Rusya: Türkiye'nin yaptırımları uluslararası mahkemelere taşıması trajikomik


Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın Rusya'nın ekonomik yaptırım kararlarını Dünya Ticaret Örgütü'ne şikâyet etme ve uluslararası mahkemelere taşıma kararına Rusya'dan ilk tepki geldi. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'nın Güvenlik ve Yolsuzluklarla Mücadele Komisyonu Başkanı İrina Yarovaya, Türkiye'nin bu kararını 'trajikomik' olarak değerlendirdi.

Rus RIA Novosti haber ajansına açıklamalarda bulunan İrina Yarovaya, "Türk yetkililerin ahlak ile ilgili açıklamaları trajikomik görünüyor. Kendi vatandaşlarının çıkarlarını IŞİD gibi terörist bir grupla yürüttükleri yasadışı işlere tercih eden ve Suriye halkının yıkımında ve yağmalanmasında rol alan Türk hükümetinin faaliyetlerinden zarar gören Türk halkı için üzücü bir olay." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Rusya yaptırımlarını Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) taşıma girişimini de komik bulan Yarovaya, "Çünkü açıklamaların boş olduğu çok bariz. DTÖ sözleşmesinde, uluslararası barış ve güvenlik için, BM tüzüğünü uygulamaya yönelik çok önemli maddeler var." dedi.

TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMALAR

Türkiye'ye yönelik ağır suçlamalar yönelten İrina Yarovaya, "Türkiye'nin gerçekten suçlu olduğu ortaya çıkabilir, zira terörizmi finanse etme gibi temel bir sorundan kaçmayı başaramayacak. Uluslararası terörizm barışa ve insanlığın güvenliğine karşı bir suç olduğundan, teröristlere yardakçılık yapmak, barışa ve güvenliğe direkt bir tehdittir." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Türkiye'nin yaptırımları uluslararası mahkemelere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER