SABİM Alo 184 üniversite hastanesiyle ilgili şikayete müdahil olmadı iddiası


KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'de Ender Akbaba isimli vatandaş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'yle ilgili şikayeti Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Alo 184'e iletmesine rağmen, fakülte hastanelerinin sadece hijyen ve temizlik kısmına karıştıkları, diğer konularda bir şey yapamadıkları cevabını aldığını söyledi.

Kayseri'de bir apartmanda görevli olarak çalışan Ender Akbaba, 7 ay önce eşinin baygınlık, kusma, bulantı ve halsizlik şikayetlerinin artması üzerine Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin psikiyatri servisine başvurdu. 2 ay sonrasına gün aldı. Akbaba bundan sonra başından geçenleri şöyle anlattı: "İki ay sonrasına gün verilince önce özel hastanelere gitmek zorunda kaldım. Ancak eşimin rahatsızlığı ile ilgili özel hastaneler teşhis koyamadı. Sonrasında gittiğimiz Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde eşimin psikiyatrik sorunu olduğu tespit edildi ve ilaç tedavisine başlandı. Eşim tedavinin faydasını da gördü. Üniversite hastanesindeki psikiyatri doktoru 4 aylık süreçte bize çok yardımcı oldu. Randevu almadan sorunumuz çözüldü. Sürekli kullandığımız bir ilaç olduğu için rapor talep ettik. Kabul edilmedi. Daha sonra gittiğimizde ise doktor ilacımızı yazmadı, randevu alıp gelmemizi tavsiye etti. Bize yardımcı olmadı." dedi.

Ender Akbaba, doktorun tutum ve davranışının hoş olmamasından dolayı Alo 184'e şikayette bulunduğunu belirterek, "Alo 184'ten bizi arayan kişi, fakülte hastanesinin sadece hijyenik ve temizlik kısmına karıştıklarını, diğer konularda bir şey yapamadıkları bilgisini verdi. Şok oldum. Çünkü bizim vatandaş olarak bildiğimiz, 184 sağlık hattı bütün hastanelere karışma yetkisi var. Ama karışamayacağını söyledi. Anlam veremedik. Çünkü yapılan reklamlarda öyle değildi." diye konuştu.

Ender Akbaba, eşinin ilacını ise kendi cebinden ödeyerek almak zorunda kaldığını belirterek, SGK'ya ödediği primlerinde iş yapmamasına isyan ettiğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber SABİM Alo 184 üniversite hastanesiyle ilgili şikayete... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER