Sadi Tekelioğlu: Hami'nin olmasına son derece sevindim


Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, bundan sonraki tek hedeflerinin; Hami Mandıralı'yı geleceğin Trabzonspor hocası olarak hazırlamak ve bu yönde katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Tekelioğlu, Kupası'nda 1 - 0 kazandıkları Nazilli Belediyespor maçının ardından yaptığı açıklamada, kendilerine karşı çok iyi oynayan rakiplerini tebrik etti. Ligde hafta sonu ligde Bursaspor karşısında tarihlerinde çok az rastlanan mağlubiyetlerden birisini yaşadıklarını hatırlatan Tekelioğlu, "Onun sıkıntısı, as oyuncaların dilendirilmesi, bizim görevi bırakma arefesinde olmamaz. Bütün bunlara rağmen kupada liderliği garantilen bir tamın ancak bu kadar motive olabilirdi. Alt yapıdan gelen genç oyunculara şans verdik. En azından kazandık ve seriyi bozmadık. Bunlar bizim için olumlu hadiselerdi. Müsabaka berabere bitebilirdi, hatta onların net pozisyonu bizden daha fazlaydı. Bu kadroyla iddiasını önceden garantilemiş bir takımdan çok fazla inanılmaz şeyler beklemek yanlış olur. Dolayısıyla en azından kaybetmediğimiz için mutluyum." şeklinde konuştu.

Tecrübeli hoca, takımın başına Hami Mandıralı'nın getirileceğinin konuşulduğu, bunlardan kendisinin haberi olup olmadığı yönündeki soru üzerine şunları söyledi: "Var. Zaten ben ikinci hafta burada bıraktığımı, kulübün mukaveleli antrenörü olduğumu, ekonomik olarak bu iyi yapmadığımı, kulüp sıkıntıya düştüğü anda kulübün içerisinden biri olarak katkı vereceğimi söyledim. Kulüpten kovulmuş bir antrenör değilim. Büyük umutlarla, büyük rakamlarla, kamuoyunun önüne çıkıp inanılmaz sözler vermiş bir antrenör değilim. Çalıştığımı tük kategorilerde parasal bir sorun yaratmamış, paraya düşünmemiş bir insanım. Dolayısıyla burada benim açımdan başarısız bir tablo yok. Sadece son Bursa maçı beni çok üzmüştür. Rize'deki (Çaykur Rizespor maçı) maça inanılmaz güzel oynadığımız bir 45 dakika, ama 3 tane penaltısı verilmedi. Başarısız gitsem, hak ettiğim ilgiyi görmesem birilerini sitem ederim. Kadroda olmayan Soner, Aytaç gibi kenara atılmış oyuncuları takıma kazandırdığım, gelecekte umut olarak bakacakları gençleri gösterdiğim için mutluyum için kendimi bu yönde başarılı sayıyorum."

'HAMİ'NİN OLMASINDAN MUTLUYUM'

Görevine verilmediğini, yeni hoca bulunduğu için kendisinin ayrıldığını tekrarlayan Tekelioğlu, "Bütün bunlardan sonra görevim son verilmedi, ben istifa ettim. İstifa derken de şunu açıklayayım; ben zaten yönetime hoca bulunduğu zaman görevi bırakacağımı söylemiştim. İkinci haftadan beri bu ifademi tekrarladım. Hami'nin olmasına da son derece mutlu oldum. Benim futbolcumdur. 10 yaşında ilime geldi, 17 yaşına kadar Trabzonspor'un en genç oyuncusuydu. Milli takımlara gitmesine de katkımız oldu. Hocalıkta da devam eden başarısında inşallah bizim katkımız olacak. Bizim işimiz artık bundan sonra Trabzonspor'a gelen herkese yardımcı olmaktır. Genç antrenörlerin önünü açmaktır. Onlara örnek olmak ve katkı sağlamaktır. Türk kamuoyu da görecek ki bundan sonra bizim tek hedefimiz var; Hami Mandıralı'yı geleceğin Trabzonspor hocası olarak hazırlamak ve bu yönde katkı sağlamak. Onun için de kimseye kırgınlığı yok." ifadelerini kullandı.

Pazar günü ligde oynanacak Beşiktaş maçında sahaya olmayacağını dile getiren Tekelioğlu, 31 Mayıs'a kadar alt yapıdaki görevine devam edeceğini, ondan sonra bazı düşüncelerinin olabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Sadi Tekelioğlu: Hami'nin olmasına son derece sevindim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER