Evinizi temizleyeyim derken kirletmeyin

Bahar temizliği yapılırken yanlış yapılan bir çok uygulama var. Uzmanı.doğru temizliğin sırlarını anlattı.

Evinizi temizleyeyim derken kirletmeyin

MC TV’de yayınlanan  Hayata Dair programına katılan Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı  sağlıklı bir bahar temizliği nasıl olur onu anlattı.
 
Baharın gelmesiyle kışlık kıyafetler yerini yazlıklara bırakırken evde yapacağınız  bahar temizliğine fiziksel ve ruhsal anlamda da hazırlık yapılması gerektiğini anlatan Şamcı, kışlıkları 24 saat buzlukta bekleterek maytlardan arındırılabileceğini belirtti.
 
 
Yerleri içerisinde birçok kimyasal madde barındıran güzel kokulu deterjanlar yerine çayla da tertemiz olabileceğini gösteren Erkan Şamcı  birçok tozu içinde barındıran koltukların da karbonatla temizlenebileceğini söyledi.
 
Duvar köşelerindeki örümcek ağlarından kurtulmak isteyenler için Şamcı’nın çok önemli bir tavsiyesi var. “Toz aldığınız fırçanın ucuna damlatacağınız birkaç damla  nane yağı ile örümcekleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz.”
 
Ayrıca rahat bir uyku için tercih edilen sinek kovucu maddeler hakkında  “ ilaç değil zehir vurgusu yapan Erkan Şamcı “sinek bile maddenin bulunduğu yerden kaçıyor. Biz ise o ortamlarda çocuklarımızı uyutuyoruz “ diyerek ailelere seslendi. Şamcı, daha sonra programda marketlerde satılan sprey ve prize takılan sinek kovucuların yerine limon yağı, mandalina yağı gibi turunç yağları ile yapılabilecek doğal bir sinek kovucu tarifi verdi. İşte evde yapabileceğiniz doğal sinek kovucu tarifi…
 
<< Önceki Haber Evinizi temizleyeyim derken kirletmeyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER