İşte çocuğunuzun hasretini çektiği uykunun sırrı

Uyku koçu Seride Samurkaş, MC Televizyonu'nda katıldığı programda anne ve babalara çok önemli tavsiyelerde bulundu.

İşte çocuğunuzun hasretini çektiği uykunun sırrı

Bugün, MC Televizyonu Hayata Dair programında anne ve babaların uykularını kaçıran bir soruna çözüm arandı.

Uyku problemi yaşayan ailelere uyku koçu Seride Samurkaş, altın değerinde  önerilerde bulundu.

Çocuğun uykusunu bozan nedenler ortadan kaldırılırsa deliksiz uykunun mümkün olduğunu söyleyen Samurkaş, uyku bozukluğunun temelde iki nedeni olduğunu vurguladı. Nedenlerden bir tanesinin yorgunluk olduğunu söyleyen Seride Samurkaş,''Çocuk gün içerisinde uyuması gerektiği zamanda uyumazsa bu yorgunluk gece uyanma olarak geri döner.''dedi.

Diğer bir önemli husus ise bebeğin nasıl uyutulduğu… ''Çocuk akşam  nasıl uyuyorsa gece uyandığında  tekrar öyle uyumak ister.'' diyen Samurkaş, akşam ayakta sallanarak uyutulan çocuğun gece uyandığında tekrar ayakta sallanarak uyumak  isteyeceğini anlattı.

Günde yarım saat uyuyan bir çocuğun uyku düzeninin 10 saate kadar çıkarılabileceğini anlatan uyku koçu , her ayın ve her yaşın kendine göre uyku süreleri ve zamanlarını olduğunu ifade etti. 

Uyku düzeninde bir diğer önemli noktanın gündüz uykusu olduğunu anlatan Seride Samurkaş, gündüz uyumakta zorluk çeken çocuklarla ilgili de önemli bilgiler verdi.

Yeni bir uyku düzeni oturtmaya çalışırken bebeğin  ağlamasından dolayı pes etmenin yanlış olduğunu vurgulayan Samurkaş, "Ağlamak, bebeklerin değişime verdiği doğal tepkidir. Onların yeni süreci öğrenmesine müsaade edin." dedi.



<< Önceki Haber İşte çocuğunuzun hasretini çektiği uykunun sırrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER