Ortadoğu'nun sağlık üssü olacak

Vali Coş, yeni sağlık kampüsü sayesinde sağlık alanında dünya ligine çıkacaklarını söyledi

Ortadoğu'nun sağlık üssü olacak

  • Vali Hüseyin Avni Coş, emeli atılacak Entegre Sağlık Kampüsü ile Adana'nın bölgenin en büyük sağlık üssü olacağını söyledi.
  •  Kampüste hasta başına 190 metrekare kapalı alan düşecek.
  • Toplam 436 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana’da son 11 yılda 750 milyon TL tutarında sağlık yatırımı yapıldığını, temeli atılacak Entegre Sağlık Kampüsü ve yeni devlet hastaneleri ile bu rakamın 2 milyar TL’ye ulaşacağını söyledi. 

Vali Coş, Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılacak kampüsün, Adana’nın, bölgenin ve Ortadoğu’nun sağlık üssü olma konumunu güçlendireceğine dikkat çekti. 1 milyar 30 milyon TL maliyetle yapılacak kampüste, hasta başına 190 metrekare kapalı alan ve 3 araçlık kapalı otopark düşeceğini aktaran Hüseyin Avni Coş, kampüsün toplam 436 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olacağını söyledi.

Sağlık kampüsü sayesinde Adana’nın sağlık alanında dünya ligine taşınacağını dile getiren Vali Coş, “Kampüste, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 yataklı genel hastane, 299 yataklı genel hastane ile bu hastanelerin ortak teşhis ve tedavi hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı psikiyatri hastanesi yapılacak. Son yıllarda önemli oranda artan sağlık yatırımlarıyla birlikte, bu kampüsün faaliyete girmesiyle Adana tam anlamıyla bir sağlık üssü olacak.” dedi. 

CİHAN 
<< Önceki Haber Ortadoğu'nun sağlık üssü olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER