Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'na silahlı saldırı


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin içerisinde bulunduğu makam aracına silahlı saldırı düzenlendi. Başkan Çiftçi, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre Siverek'te bir takım açılışlara katıldıktan sonra ilçeden ayrılan Belediye Başkanı Çiftçi'nin içinde bulunduğu konvoy çapraz ateşe alındı. Araç, saldırı sonrası olay yerine yaklaşık 100 metre ilerde durdu. Siverek Devlet Hastanesi yakınlarında meydana gelen olayda bazı mermilerin koruma aracına isabet ettiği belirtildi. Saldırının uzun namlulu silahlarla yapıldığı bildirildi. Makam aracındaki Başkan Nihat Çiftçi ile şoför ve koruması, başka bir koruma aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, "Saldırganlar uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuş, büyük ihtimalle başkan arkadaki araçta bulunuyordu. Araçlar çok hızlı gittiği için öndeki ve arkadaki koruma aracını taramışlar, başkan ve korumalarını Allah korumuş. Çok hızlılarmış ve olay yerinde durmayıp devam etmişler. Yüz metre var arabalar arası yüz metre aralıkta. Başkanımızın durumu gayet iyi" dedi.

Saldırının ardından kaçan faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'na silahlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER