Saray kararını verdi! İşte kulislerde konuşulan AKP'nin yeni planı

Genel seçimin sonuçları, AKP içindeki koltuk hesaplarının da değişmesine yol açtı.

Saray kararını verdi! İşte kulislerde konuşulan AKP'nin yeni planı

Ağustos veya Eylül aylarında kurultay yapmayı planlayan AKP, erken seçim ihtimali nedeniyle “Davutoğlu’nun değiştirilmesi planını” rafa kaldırdı. Taraf'ın haberine göre, olası bir erken seçime yine Davutoğlu ile girilecek. Sadece, AKP yönetiminde bazı değişikliklere gidilecek. AKP’nin yeni stratejisi şöyle:

AHMET HOCA İLE DEVAM

Saray ve AKP yönetimi, 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan erken seçim havası nedeniyle, parti genel başkanlığında bir değişikliğe gidilmesinin riskli olduğuna karar verdi. AKP’nin başına Başbakan Ahmet Davutoğlu yerine, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın veya İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın getirilmesinin, teşkilatta tepkiye neden olacağı dile getirildi. Bazı AKP’li yöneticiler, “Teşkilat Ahmet Hoca’yı henüz kabul etmedi. Yeni bir genel başkan adayını ise hiç kabul etmez. Bizim için çok büyük risk olur” görüşünü dile getirdi. Bu nedenle olası bir erken seçime Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gidilmesi kararlaştırıldı. Ancak, seçimlerde AKP’nin yeniden tek başına iktidar olması hâlinde parti genel başkanlığı için yeni bir ismin belirleneceği öngörüldü.

YÖNETİMDE MAKYAJ YAPILACAK

Ancak AKP, üst yönetimde ve bazı il teşkilatlarında ise erken seçimler öncesinde değişikliğe gidilmesini planlıyor. Örneğin teşkilatlar tarafından tepkiyle karşılanan Süleyman Soylu gibi isimlerin parti yönetiminden uzaklaştırılması planlanıyor. Teşkilatlarda ağırlığı olan isimlerin parti yönetimine getirilmesi hedeflendi. Yani bir anlamda, parti yönetimine bir makyaj yapılması kararlaştırıldı.

ÜÇ DÖNEMLİKLER PARTİYE DÖNSÜN

Öte yandan, üç dönemliklerin durumu da parti içinde tartışma konusu oldu. Saray ve AKP yönetimi, üç dönemliklerin geriye dönüşü konusunda henüz karar almadı. Hem partide hem de Saray da, üç dönemliklerin bir daha Meclis’e dönmesine sıcak bakılmıyor. Bunun yerine bu isimlerin parti yönetiminde görevlendirilmesi söz konusu olacak. Böylece, seçmenlere AKP’nin 2002 yılındaki ruhuna geri döndüğü izlenimi verilecek. Üç dönemliklerin partiden kopmasından endişe ediliyor. Bu nedenle, üç dönemliklerle ilgili kararın son anda açıklanması da öngörülüyor.

‘TEŞKİLATIMIZ TÜM İHTİMALLERE HAZIRLIKLI’

AKP’nin dünkü grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı muhtemelen bana hükümet için bugün görev verecek” dedi. Davutoğlu’nun öne çıkan ifadeleri şöyle: “Bugün başkanlık divanı oluşacak inşallah. Partilere sesleniyorum. 7 Haziran’da takılan tavırlara dikkat çekmek istiyorum. Bundan sonra da takip edecek siyasetin unsurları da seçim sonrası gösterdiğimiz tavırdır. Cumhurbaşkanı muhtemelen bana hükümet için bugün görev verecek. Hiçbir kararımızı tek başımıza almadık. AK Parti büyük bir harmandır. Bundan sonra da sürdüreceğiz, her ihtimale hazırlıklı teşkilatlarımız. Aydınlarla, bazen iftarda bir grupla, bazen sahurda başka bir grupla istişare yaptık. Görmediğimiz, kaçırdığımız bir şey var mı diye. Kanaat önderleriyle konuştuk. Halkımızla buluşuyoruz. Muhteşem bir iftarda onlar kucaklaştık.”

HÜSEYİN ÖZAY - TARAF
<< Önceki Haber Saray kararını verdi! İşte kulislerde konuşulan AKP'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER