Sarıoğlan'da stajyer öğretmenler için bayraklı yemin töreni


Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 'Öğretmenler Günü'dolayısı ile düzenlenen törende, ilçe sınırları içindeki çeşitli okullarda görev yapan 30 stajyer öğretmen Türk bayrağına ellerini koyarak asalet için yemin etti.

İlçe protokol üyelerinin öğretmenlere karanfil dağıtması ile başlayan tören Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç, İlçe Müftüsü Necmettin Saydan, Halk Eğitim Müdürü Metin Güntay, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Kaymakam Hasan Doğan, öğretmenlik mesleğinin önemine ve kutsallığına dikkat çekti. Doğan, şunları kaydetti: "Bütün mesleklerin anası olan öğretmenlik; geleceğin mimarları olan neslin milli ve manevi değerlerle yetişmesinde oldukça önemli bir misyona sahiptir. Öğretmenliğin, mili ve manevi kodlarımızın yeni nesle aktarılması kadar önemli olan misyonu da, bilgiyi üretime dönüştürebilen, teknolojiye hâkim ve çağın gerektirdiği koşullara ayak uydurabilen bir nesil yetiştirmektedir. Bu nedenle öğretmenlerimizden beklentimiz büyüktür. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı ve hayırlı bir ömür, yeni göreve başlayanlara da başarılar diliyorum."

Daha sonra, çeşitli okullarda görev yapan 30 stajyer öğretmen ellerini Türk bayrağının üzerine koyarak asalet için yemin etti. Öğrenciler şiirler okudu, Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç, Kaymakam Hasan Doğan'a eğitime katkısı nedeniyle bir plaket verirken, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız da eğitime katkıda bulunan bir eğitim kurumu yöneticisine plaket verdi.

Tören öğretmenlere, Sarıoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan yemeğin ikramı ile son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sarıoğlan'da stajyer öğretmenler için bayraklı yemin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER