Satrançta Türkiye şampiyonu Alexander Ipatov oldu

Satrançta Türkiye şampiyonu Alexander Ipatov oldu

Adana'da gerçekleştirilen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda rakiplerini yenmeyi başaran Alexander Ipatov birinci oldu.

Bu yıl 50.'si düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası, Ramada Otel'de gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. 27 Kasım tarihinde başlayan şampiyonada Alexander Ipatov, 13 tur sonunda 12.5 puan ile namağlup şampiyon olurken, Dragan Solak 11 puan ile ikinci, Kıvanç Haznedaroğlu ise 8.5 puan ile üçüncü oldu. 14 sporcunun 13 gün boyunca çekişmeli mücadelesine sahne olan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleşen şampiyonada dereceye girenlere toplam 25 bin TL nakdi ödül takdim edildi. Şampiyonanın en güzel oyun ödülü ise Şiar Yaran'a verildi.

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın da katıldığı törende başarılı sporculara madalya ve kupaları verildi.

Törende konuşan Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, çok başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirterek, tüm sporcuları kutladı. Törende şampiyonaya katkıları ve desteklerinden dolayı kurum, kuruluş ve kişilere verilecek plaket yerine adlarına bir fidan dikileceği kaydedildi. Plaket sunulması düşünülen kişilere fidan sertifikası verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Satrançta Türkiye şampiyonu Alexander Ipatov oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER