Kılıçdaroğlu sordu: Savaş çıkarsa..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine seslenerek; "Kendi çocuklarınızı cepheye gönderecek misiniz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu sordu: Savaş çıkarsa..

CHP grup toplantısında partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Kimse milliyetçiliğimiz test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazan bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

Hükümete sert eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, "Durup dururken kardeşim dediğin Esad’a niye birden saldırdın? Bodrum’da beraber tatil yapıyordunuz. Seçimlerden önce, “Bizi tek başına iktidara getirin, şehit mehit gelmeyecek” dediler. Tarihin en yoğun şehit süreci. Halkına yalan söyleyen parti milli olabilir mi? Terör örgütü şehirleri silah deposuna döndürürken valilere “Dokunmayın” talimatı veren iktidar milli lafını ağzına alabilir mi? Milliymiş. Herkes Türkiye’yi savaşa sokmak istiyor, bunlar da teşne. Kendi çocuklarını da gönderecek misin cepheye? O zaman sana milli diyeceğim. Kimse milliyetçiliğimiz test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazan bir partiyiz. “CHP bizim yanımızda dursun” diyorlar. Türkiyeyi savaşa sokmak istiyorlar. Savaş çıktığında kendi çocuklarını gönderecek misin cepheye? Ortadoğu bir bataklıktır dedik. Suriyeye silah gönderdiler. Buna milli politika diyorlar. Bu politikanın adı gayri milli politikadır." ifadelerini kullandı.



<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu sordu: Savaş çıkarsa.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER