Savcı 'şeker fabrikasında yolsuzluk' davası sanıkları için beraat istedi

Savcı 'şeker fabrikasında yolsuzluk' davası sanıkları için beraat istedi

Kayseri Şeker Fabrikası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan 153 sanıkdavada, savcı bütün sanıklar için ayrı ayrı beraat talep etti.

'Denetim görevini ihmal ederek zimmet ve irtikaba neden olmak, haksız kazanç elde etmek, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçtan açılan şeker fabrikası davasına bugün devam edildi. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık başta olmak üzere 153 sanıktan bazıları ile avukatlar hazır bulundu. Savcı, sanıklar hakkında mütalaasını sundu.

Tutuksuz yargılanan sanıkların üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraat etmeleri talebinde bulundu. Sadece silah bulundurmak suçundan 7 sanık hakkında cezalandırılmalarını talep etti. Savcının mütalaasını okuması yaklaşık 45 dakika sürdü. Mahkeme başkanı daha sonra sanık ve müdafi avukatları ile sanıklara söz verdi. Müdafi avukatı savcının mütalaasına yazılı savunma hazırlamak üzere mahkemeden ek süre istedi. Sanık avukatları da, savcının mütalaasına katıldıklarını ifade ederek müvekkillerinin beraatlerini istedi.

Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla yargılanan Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ise mütalaa için savcıya teşekkür etti.

Mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ederek duruşmanın 1 Haziran 2015 tarihine ertelenmesine hükmetti.

'KARŞI DAVA AÇMAYI DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Duruşma sonrası açıklama yapan Vedat Ali Özışık, 32 ay cezaevinde kaldığını anımsatarak yargıya her zaman inandıklarını söyledi. Savcının beraat istemesini olumlu karşıladıklarını belirten Özışık, "Hükmün açıklanmasının ardından mağduriyetimizle ilgili karşı dava açmayı değerlendireceğiz." dedi. Fabrikadaki görevine geri dönmek için de Özışık, ortaklara olağanüstü kongre çağrısında bulunarak aday olacağını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Savcı 'şeker fabrikasında yolsuzluk' davası sanıkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER