Savcıya suikast iddiasıyla 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine benzer bir suikast planladığı gerekçesiyle, 6 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, 6 şüpheli hakkında, 'silahterör örgütüne üye olmak, silah kanununa muhalefet ve resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla, iddianame hazırladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüphelilerin DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu bilgisine de yer verildi.

İddianamede, şüphelilerden Utku A.'nın evinde yapılan aramada, Türkiye Barolar Birliği İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat adına düzenlenmiş, şüpheli Utku A.'nın fotoğrafının yapıştırılmış olduğu avukat kimlik kartı bulunduğu belirtildi. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olması olayına da değinilen iddianamede, "Utku A.'nın evinde yapılan aramada siyah renkli takım elbise, beyaz gömlek, siyah ayakkabı, kravat, avukat kimlik belgesi, 1 adet tabanca, 42 adet dolu fişek, 1 adet gaz spreyi ele geçirilmiştir. Kısa süre önce İstanbul Adliyesi'nde gerçekleşen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi eyleminin gerçekleştiriliş tarzı ve ele geçirilen malzemelerden, Utku A.'nın avukatlık kimlik belgesini kullanarak adliye binalarına, emniyet binalarına girerek silahlı eylem yapabileceği değerlendirilmektedir. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi de dikkate alındığında, muhtemelen bir yargı mensubuna planladığı sansasyonel eylem engellendi." ifadelerine yer verildi.

Utku A.'nın internet kafelere gittiğinin tespitine yer verilen iddianamede, şüphelilerin kullandıkları bilgisayarların log kayıtlarının incelendiği kaydedildi. Utku A.'nın çeşitli marka ve çaptaki ateşli silahlara ait bilgi ve belgesel, atış teknikleri eğitimi, FBI ile ilgili belgesel video görüntüleri, çapraz koşu-hızlı koşmanın püf noktaları, daha hızlı koşmak için ne yapmalıyız gibi videoları indirdiği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Savcıya suikast iddiasıyla 6 kişi hakkında iddianame... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER