Başbakan 'yok artık' dedirtti

Van ziyareti kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Ergenekon" açıklaması şaşırttı.

Başbakan 'yok artık' dedirtti

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında Ergenekon Davaları için "Kumpas" diyen AKP bugün yine "U dönüşü" yaptı.

Başbakan Davutoğlu, Van'daki konuşmasında "Biz Ergenekon'un vesayetiyle mücadele ettik." dedi.

Kendi çıkarına göre rüzgar gibi dönen AKP önce, "darbe" sonra "kumpas" dedikleri davalarla ilgili 1 Kasım seçimleri öncesinde yine dönüş yaparak "Ergenekon vesayeti" ifadesini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Önce sandık başına, sonra Ak Parti tek başına iş başına inşallah. Ak Parti millet ötekiler zillet içindeler. Eski Türkiye'de yolsuzluk, yoksulluk, adaletsizlik, yasaklar vardı. O Türkiye'de ana sütü gibi o helal dillere yasaklar vardı. Türküler, şarkılar, kitaplar, şiirler yasaktı. OHAL vardı. Boşaltılmış köyler yasaklı mezralar vardı. Üniversitelerde başörtü yasağı, katsayı zulmü vardı. Eski Türkiye'de yasak olmayan tek şey terör yapmaktı, ölmek öldürmekti. Faili meçhullerdi. Bütün bu karanlık tabloyu değiştirmek için cesaretle kararlılıkla yola çıktık. 12 yıl boyunca milletimizle el ele gönül gönüle eski Türkiye'nin izlerini silmenin mücadelesini verdik. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Biz daima adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin yanında olduk. Her türlü vesayetle mücadele ettik. Bundan sonra da ederiz. Biz Ergenekon'un vesayetiyle mücadele ettik. Ama HDP Kandil'in vesayetiyle bile mücadele edemiyor. Diller kadar dille barış mesajı vermek de önemlidir. Ak Parti iktidar, Türkiye muktedir olacak inşallah. Çözümün yasal zemini yok dendi. Yasal zemini de hazırlayıp mecliste geçen dönem kabul ettik. Bunların hepsini biz yaptık. Sadece millet için yaptık. Bu noktaya nereden geldiğimizi iyi biliyoruz. Ret, inkar, asimilyasyon günlerinden sonra geldik."
<< Önceki Haber Başbakan 'yok artık' dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER