Şehir Hastane Kampüsü 36 ayda tamamlanacaktı, 19 aydır hiçbir işlem yapılmadı


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yerel seçimlerden hemen önce, 12 Mart 2014 tarihinde devlet töreniyle temeli atılan ve 36 ayda tamamlanması planlanan Bayraklı Şehir Hastane Kampüsü'ne 19 aydır çivi dahi çakılmadı. 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına yapılması düşünülen hastane, Müezzinoğlu tarafından kamuoyuna tanıtıldı ancak aradan geçen 19 ayda hiçbir iş yapılmadı. Tünel girişine iki benzinlik yapılırken hastane arsasında hiçbir inşaat çalışması olmadı.

Kamu Özel Ortaklığı sistemiyle yapılacak kampüsün, yatırımcı firmalar Türkerler Holding ile Gama Holding ortaklığıyla 36 ay içinde tamamlanması planlanmış ve 25 yıl işletme hakkı verilmişti. 2 bin 60 yatak kapasitesi ile bünyesinde 7 hastane, otel, lokanta ve sosyal tesislerin de olması planlanan kampüsün, 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 liraya mal olması planlanmıştı. Dolar kurundaki artış sebebiyle yüklenici firma ile bakanlık arasında yaşanan sıkıntının geçen aylarda giderildiği öğrenilirken, hastanenin temelinin hala atılamamasının sebebi anlaşılamadı.

Hastanenin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, iki yılda iki kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeline ancak dağcılık yaparak ulaşabildiklerini söyledi. Fotoğraf makinesi objektifiyle zoom yaparak hastane tabelasını görebildiklerini aktaran Balbay, "Kayalık, dikenlerle dolu orman arazisinde yaklaşık yarım saat tırmanıp tabelaya ulaştık. Tabelanın altında, parçalanmış temel malzemeleriyle karşılaştık. Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli, yerel seçimlerden önce ilk 12 Mart 2014'te atıldı. Başka adım atılmadı. 7 Haziran'dan önce, 9 Mayıs'ta Erdoğan tarafından hastanenin temeli bir kez daha atıldı. Temelin üstüne bu zamana kadar bir tuğla bile koyulmadı. Merak ediyorum, 1 Kasım'dan önce de bir temel daha mı atacaklar?" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehir Hastane Kampüsü 36 ayda tamamlanacaktı, 19 aydır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER