Şehit eşinden sitem

Cumhurbaşkanının, Suriyelilere; önce vatandaşlık ardından TOKİ’den ev sözü, 15 yıl önce kendilerine hibe olarak verilen evin parasını ödemeye çalışan şehit eşini çileden çıkardı. Hatice Batırır, 1996 yılında Mardin’in Dargeçit ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın eşi. İki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Hatice Batırır, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförlüğü yapıyor. Batırır, şehit eşi olduğu için TOKİ’nin hibe ettiği 65 metrekare evin parasını kendisinden isterken, Suriyelilere ev verilecek olmasına isyan ediyor. Şehit eşi, “Eşimi bu vatan için şehit vermeme rağmen devlet bana ev satarken nasıl olur Suriyelilere ücretsiz ev verir.” diyor.

3 milyon Suriyeli 2 milyon seçmen - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilere vatandaşlık vereceklerini açıkladı

Video: Arşiv

Hatice Batırır, eşi Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Bilal Batırır’ı 8 Mart 1996 tarihinde evden ayrıldıktan sonra bir daha görmedi. Ertesi gün eve gelen askerler Bilal Batırır’ın teçhizatının ranzasının başında olduğunu, ancak kendisinin bölükte olmadığını haber verdi. Batırır, eşinin daha sonra yakılarak öldürüldüğünü öğrendi. Eşi şehit olduğunda biri 4 aylık diğeri 2,5 yaşında iki çocukla yalnız başına kaldığını söyleyen 40 yaşındaki Hatice Batırır, bir yıl önce kendisine gelen bir postayla şok olduğunu söylüyor. Gelen kağıtta TOKİ’nin 2001 yılında şehit ailesi olduğu için Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kendilerine hibe edilen evin ücretinin istendiğini anlatan Batırır, “15 yıl sonra bizden bunun parası istendi. Talep edilen miktar 20 bin TL idi. Şuana kadar 4 bin TL’sini ödedim. Şehidim, emanetin şerefimdir diyorlar. Şerefimdir demek sözde kalıyor. Bu parayı benden alarak içimizi çok daha fazla yaraladılar. O kağıdın geldiği günü ömrüm boyunca unutmayacağım.” deyip tepki gösteriyor.

DEVLET ŞEHİT EŞİNE EV SATARKEN SURİYELİYE BEDAVA VERİYOR

“TOKİ’nin bir şehit eşinden daha önce hibe olarak verilen 65 metrekare evin parasını 15 yıl sonra isterken, Suriyelilere ücretsiz ev verecek olmasını kabullenemiyorum.” diyen Hatice Batırır, eşinin vatan için canını verdiğini belirterek “Suriyeliler bu vatan için ne yapmış ki bizden istenen para onlardan talep edilmiyor.” diyor.  23 yaşında biri 4 aylık diğeri 2.5 yaşında iki çocukla yapayalnız kaldığını hatırlatan şehit eşi, “Eşim 25 yaşında gençliğinden vazgeçip vatan, milletin huzuru için canını feda etti. 2001 yılında bize hibe edilen evin şu anda parası alınıyor. Çocuklarıma gelecek hazırlayacağım çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışırken hibe edilen evin parasını ödemek zorunda kalıyorum. Ardından da dalga geçer gibi Suriyelilere ücretsiz ev verileceği açıklanıyor. Çok sinirliyim, üzgünüm, içim acıyor. Aynı acıyı bize defalarca yaşatıyorlar. Çocuklarımı yetim büyüttüm. Devletimiz, koskoca Türkiye Cumhuriyeti, gazisine, şehitlerinin emanetine ev satarken Suriyelilere bedava ev veriyor. Gerçekten inanamıyorum. “ ifadelerini kullanıyor.

 TOKİ ŞEHİT EŞİNDEN HİBE VERİLEN EV KARŞILIĞI 55 BİN TL İSTEMİŞ

TOKİ’nin ilk etapta kendilerinden 55 bin lira istediğini, daha sonra ise rakamı 20 bin liraya indirdiğini vurgulayan Hatice Batırır, kendisinin bir lira dahi vermek istemediğini, ancak evi geri alacaklarını söyledikleri için bu parayı taksitle de olsa ödemeye başladığını aktarıyor. Bu paraya TOKİ’nin ihtiyacı olmadığını dile getiren Batırır, “Benim içim yanıyor. 25 yaşında eşimi vermişim bu vatan için, milletin huzuru için. Yani bu gerçekten bizim canımızı acıtıyor.” diyor. Çocuklarından birinin kamu kurumunda çalıştığını diğerinin ise işsiz olduğunu aktaran şehit eşi, şehit yakınlarına sahip çıkılmadığını vurguluyor. Eşi öldükten sonra kendisi için hayatın bir anlamı kalmadığını anlatan Hatice Batırır, sadece çocukları için yaşadığını dile getiriyor. Hatice Batırır, belediyede otobüs şoförlüğü yaparak hayatını sürdürdüğünü dile getirerek şunları söylüyor: “Benim çocuklarım da babasıyla büyümek isterdi. Ben de eşim olsun, çocuklarım daha farklı büyüsün isterdim. TOKİ’nin benden o parayı istediği için çok üzülüyordum. Şimdi Suriyelilere ücretsiz ev verileceğini duyunca bir kez daha büyük bir acı duydum. Ne olur içimizi daha fazla yaralamayın. Ya da şehitlerin ailesi bizim emanetimiz nutukları atmayın.”

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Şehit eşinden sitem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER