Şehitler Türkiye'yi yasa boğdu

Uğur Şahin isimli iki uzman çavuş Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda iki gün arayla şehit düştü.

Şehitler Türkiye'yi yasa boğdu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın keskin nişancıları tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin'in(29) cenazesi memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi. Ulucami'de kılınan cenaze namazında yakınları şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Ankara'da görev yaparken geçici olarak Diyarbakır'ın Sur ilçesinde görevlendirilen Şehit Uzman Çavuş Uğur Şahin'in cenazesi, Adana'ya uçakla getirildi. Askeri görevliler ve yakınlarınca Şakirpaşa Havalimanı'ndan alınan cenaze, Ceyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesindeki baba evine götürüldü.

Şehidin cenazesi, cenaze namazı için Ulu Camiine getirildi. Askerlerin omuzlarında musalla taşına konan al bayrağa sarılı tabuta, ayrıldığı eşi Esra ile yengesi ve yakınları sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada babası Mehmet Şahin de fenalık geçirdi. Baba Şahin'i aynı yerde görev yapan uzman çavuş oğlu Sercan Şahin teselli etti. Baba, kendisine verilen bir tabureye oturmak zorunda kaldı.

Cenaze namazını İl Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. 5 yaşında Pusat isimli bir kız çocuğu babası olan şehit uzman çavuşun cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan namazın ardından Ceyhan Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye Vali Mustafa Büyük, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askerler, şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

CİHAN


<< Önceki Haber Şehitler Türkiye'yi yasa boğdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER