Serbest güreşçiler, 6 olimpiyat kotasını da almak istiyor


Serbest Güreş Milli Takımı 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarına devam ediyor. Milli Takım Antrenörü İbrahim Akgül, olimpiyat kotalarının hepsine talip olduklarını belirterek, "Olimpiyatlara 2 tane vize almış bulunuyoruz. Diğer 4 kotayı da alacağımıza inanıyorum." dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun Ankara Elmadağ'da bulunan kamp eğitim merkezinde dünya şampiyonasından sonra ilk defa toplanan Serbest Güreş Milli Takımı, çalışmalarını sürdürüyor.

2016 Rio Olimpiyatları için serbest stilde 6 kota hakkı bulunan Türkiye Serbest Güreş A Milli Takımı, dünya şampiyonasında 125 kiloda Taha Akgül ve 86 kiloda Selim Yaşar ile iki kota kazanmıştı. Milli takım 57, 65, 74 ve 97 kiloda kalan 4 kotayı da diğer 3 kalifikasyon turnuvasında kazanmaya çalışacak.

Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü İbrahim Akgül ve milli güreşçi Yakup Gör, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İbrahim Akgül, dünya şampiyonasından sonra ilk kampı gerçekleştirdiklerini söyledi. Kampın 60 kişiden oluştuğunu ve Dağıstan'lı sporcuların da yer aldığını kaydeden Akgül, "Olimpiyatlardan önce 3 tane kalifikasyon turnuvamız var. Bunun öncesinde Avrupa şampiyonamız var. Olimpiyatlara 2 tane vize almış bulunuyoruz. Dışarıda kalan dört sporcumuz var. Onları da kalifikasyon turnuvalarında alıp en güzel şekilde ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"ALTIDA ALTI BEKLİYORUZ"

Olimpiyatta Türkiye'nin 6 kota hakkının bulunduğunun hatırlatılması üzerine Akgül, "Şu anda hepsine talibiz. Sporcularıma inanıyorum, sporcular da bize inanıyor. 4 kotayı da alacağımıza inanıyorum. İlk kalifikasyon turnuvası Sırbistan'da olacak. Burada 3 sporcumdan kota geçmesini bekliyoruz. Bir diğeri de Moğolistan'da olacak. İnşallah son kotayı da orada alırız. Son kalifikasyon turnuvası İstanbul'da olacak. İnşallah İstanbul'a kalmayız. 6'da 6 bekliyoruz." diye konuştu.

"65 KİLODA OLİMPİYATLARA KATILACAĞIM"

Milli Güreşçi Yakup Gör de yaptığı açıklamada, sakatlığı nedeniyle Azerbaycan'daki turnuvaya katılamadığını aktardı. Gör, "Dünya şampiyonasında 70 kiloda yarıştım. Olimpiyatlarda 70 kilo olmadığı için bir alt kiloya düşeceğim, biraz kilo vereceğim. 65 kiloda olimpiyatlara katılacağım. Tabii olimpiyatlara katılmak için Nisan ayında kalifikasyon turnuvaları var. Sırbistan, Moğolistan ve Türkiye'de bunlardan birinde inşallah olimpiyatlara katılmak için hak kazanırsak olimpiyatlara 65 kiloda gideceğim." şeklinde konuştu.

"OLİMPİYAT MADALYASIYLA SÜSLEMEK İSTİYORUM"

Milli takımın olimpiyatlardaki şansını da değerlendiren Gör, Serbest Güreş Milli Takımı olarak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na 2 kota aldıklarını da belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bir ve ikinci kalifikasyonda işimizi bitiririz. Kalanları da Türkiye'de kota alacağını tahmin ediyorum. 6'da 6 yaparız. Benim bu sene için en büyük rakibim kilo olacak. Kampta da diyetisyenimiz var. Onun da eşliğinde kilomu da ayarlayabilirsem Avrupa ve dünyada madalyalarım var, bir eksiğim olimpiyat madalyası, bunu da Rio 2016 Olimpiyatları'nda tamamlamak istiyorum. Hedefimiz tabii ki birincilik."
CİHAN
<< Önceki Haber Serbest güreşçiler, 6 olimpiyat kotasını da almak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER