Sezonu kötü kapatan bot ve tekneciler, ırmakta teknelerini tamire aldı

Sezonu kötü kapatan bot ve tekneciler, ırmakta teknelerini tamire aldı

Antalya Manavgat'ta bot ve tekne turları sezonu sona erdi. Bot ve tekne turcuları sezonun sona ermesiyle birlikte tekne, bot ve yatlarını yeni sezon öncesi ırmakta tekne imal ve çekek yerine çekti.

S.S. 283 Nolu Side Bot Turları Kooperatifi Başkan Yardımcısı Engin Sonyurt, bu sezon tekne turunda tekneciler için ölü sezon olduğunu söyledi. Sezonu geçen yıla göre yüzde 30 kayıpla kapattıklarını belirten Sonyurt, Rus turist kayıplarının yüzde 45, Avrupalı turist kaybının ise yüzde 16 seviyesinde olduğunu kaydetti. Sonyurt, "Bu yıl Side'de tekne turcuları için ölü bir yıl oldu. Hem Rus, hem de başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turist kaybımız var. İyi bir sezon geçirmedik. Side'de tekne turlarından beklediğimiz canlılık olmadı. Bizim için son 20 yılın en kötü sezonuydu. Özellikle Rus turist kaybımız çok yüksek." diye konuştu.

Sultan Botculuk Turizm İşletmeleri yetkilisi Yusuf Yüksel de, ırmakta bot ve tekne turu sezonunun sona erdiğini anlattı. Bot ve tekne turunda Manavgat'ın son 20 yılın en kötü turizm sezonunu yaşadığını belirten Yüksel, umutlarını 2016'ya bağladıklarını ifade etti. Bu sezon kayıplarının bir önceki yıla göre yüzde 30 seviyesinde olduğunun altını çizen Yüksel, "Bu yıl en büyük kaybımız Rus turistlerde oldu. Bunu ikinci sırada Almanlar olmak üzere Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinde oldu. Bot ve tekne turunda ırmak ve denizde son 20 yılın en kötü sezonunu yaşadık. Bu da sektörü çok olumsuz etkiledi." ifadesinde bulundu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Tekne İmal ve Çekek Yeri Projesi'nin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Projenin hayata geçirilmesiyle aktif sezonda Akdeniz'de dolaşan tekne, yat ve botların yeni sezon öncesi OSB'de tamir ve bakımdan geçirileceğini belirten Boztaş, Manavgat'ın aynı zamanda lüks yat yapım, tamir ve onarımında dünyada cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.

OSB'nin kurulmasıyla yaklaşık 3 bin kişiye iş istihdamının da sağlanacağını belirten Boztaş, şu bilgileri verdi: "OSB turizme zarar değil, turizme destek olacaktır. Bölgemizin başat sektörü turizmdir. İhtisas OSB Manavgat turizmine zarar değil, aksine turizmi destekleyen yapı olur. Turizmi çeşitlendirir, kış turizmine canlılık verecektir. Manavgat Tekne İmal ve Çekek Yeri Projesi Akdeniz'de yazın dolaşan tekne, yatların kışın tamir ve bakımları istihdam alanı oluşturacaktır."

Yat imalat ve üreticisi Ramazan Taş, 470 dönüm üzerine kurulacak projenin Manavgat'ta 3 bin kişinin istihdamını sağlayacağını söyledi. Manavgat'tan başta Almanya, İtalya ve Fransa'ta lüks yat yaparak sattıklarını belirten Taş, projenin hayata geçmesiyle birlikte daha da artacağının altını çizdi. TÜRSAB Manavgat-Side Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, yıllık ortalama Manavgat ırmağında 1 milyon turistin bot turuna çıktığını söyledi.





CİHAN
<< Önceki Haber Sezonu kötü kapatan bot ve tekneciler, ırmakta teknelerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER