Silahların gölgesinde ilk iş günü

Kapıları kırılıp polisler tarafından teslim alınan Zaman Gazetesi'nde çalışanlar haftanın ilk iş gününde mesaiye yine silahların gölgesinde başladı.

Silahların gölgesinde ilk iş günü

Askeri darbe dönemlerini aratmayan görüntüler kayyımın atandığı Zaman Gazetesi'nde yaşanıyor. Çalışanlar haftanın ilk iş gününde mesaiye başlamak için geldikleri gazete binasında TOMA ve onlarca polis tarafından karşılanıyor. Gazetenin personel girişinde bekleyen kişiler ve polisler, çalışanların kartlarını inceliyor. Ardından isimlerini tek tek not alıp içeri girişlerine ancak bu şartla izin veriyorlar. 

  Tek tek isimler kartlar kontrol edildiği için kapıda uzun kuyruklar oluşuyor. Zaman çalışanları belki de ömürlerinde ilk kez tanık oldukları bu manzara karşısında üzüntü duysa da emek verdikleri iş yerlerine sahip çıkmaya devam ediyorlar. 


KAYYIM BİLİCİ VE KENEŞ'İN İŞİNE SON VERMİŞTİ

Cumartesi günü kayyımlar göreve başladıktan sonra ilk işleri interneti kesmek olmuştu. Ardından tek tek yöneticilerin işlerine son vermeye başladılar. Zaman Genel Müdürü Abdülhamit Bilici önce binaya alınmak istenmedi. Sonra iş akdinin feshedildiğinin bildirilmesi için içeri alındı ve görevine son verildiği öğrenildi. Today's Zaman yazarı Bülent Keneş de işine son verildiğini sosyal medya hesabından açıkladı. 

<< Önceki Haber Silahların gölgesinde ilk iş günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER