Silivri'de bir bayram daha buruk geçti

17-25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturması sonrasında tutuklanan polislerin avukatları ve aileleri, Günün Mağdurları Derneği tarafından Silivri Cezaevi önünde düzenlenen bayram etkinliğine katıldı.

Silivri'de bir bayram daha buruk geçti

Tutuklu yakınları ile bayramlaşamayan ailelere kavurma ve pilav ikram edildi. Polis avukatları, etkinlikte yaptıkları konuşmada müvekkillerinin tutukluluk halinin bilinçli bir şekilde uzatıldığını söyledi.

Silivri Cezaevi önü bugün hüzünlü bir bayramlaşmaya sahne oldu. Günün Mağdurları Derneği, tutuklu polislerin ailelerini cezaevi önünde bir araya getirdi. Aileler ve avukatlar tutuklu polislerle bayramlaşamadı ama kendi aralarında bayramlaşarak birlik mesajı verdi. Burada polis yakınlarına kavurma ve pilav ikram edildi.

Yaşananlara ve sürece ilişkin konuşan eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Özlem Açıkgöz, “Bugün Kurban Bayramı, bayramsız baba oluyor ama babasız bayram olmuyor. Biz de babamızla bayramlaşmaya geldik ama babamızla görüşme 9 günlük bayram tatili sonrasındaki ilk mesai günde konuldu. O günde de okular başlıyor, ne yazık ki gelip babaları göremeyecekler olacak. Çok isterdik bugün onlarla bayramlaşmayı ama olmadı arkadaşlarımızla bir arada olalım dedik. Cezaevinde kurduğumuz bayram sonrasında bir aradayız. Bayramların bayram tadında yaşatıldığı günlerde gerçek bayramları yapmayı temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün ise dört bayramdır babalarından ayrı olduklarını söyledi. Bir bayram sabahına daha buruk uyandıklarını dile getiren Atayün, hasret ve özlem giderme adına tutuklu diğer polis yakınları ile birlikte cezaevi önünde bir bayramlaşma etkinliğini tertip ettiklerini belirtti. Atayün, “Çok acı bir şey, dört günlük bayram tatilinde gidip babamızın elini öpemiyoruz, ona sarılamıyoruz. Onları bayramdan üç gün sonra görebileceğiz. Hasret var özlem var. Artık huzurlu ,Türkiye’nin güzel günlere kavuştuğu, özgürlüklerin olduğu, babamızı bizden ayıranların hesap verdiği hukuk çerçevesinde bir bayram diliyorum. Büyün Yusuflara da selam olsun.” şeklinde konuştu.

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kızı Fatma Saat Yılmazer ise “Bayramda babamızı göremedik ama yakınında olmak için ailelerle birlikte cezaevi önünde bayramlaşma düzenledik.”. dedi.

“Bu halime de şükür diyorum. Çünkü günlerdir o kadar kötü haberlere uyanıyor ki Türkiye, biz kendi derdimizi unutur olduk.” diyen Fatma Yılmazer, “Şu anda ben şehitlerin eşlerini, çocuklarını düşünüyorum ve bugün halime şükrediyorum. Bugün bu zulmü yaşıyoruz ama 3 gün sonra görüşeceğiz, biliyoruz ama onların durumu daha kötü bu süreçte babamın kızı olduğum için gurur duyuyorum. Geçmişi düşünüyorum, Türkiye'nin böyle bir zamanını görmedim, bana hep eskiden diye anlatılanları bugün yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

‘TÜM MAĞDURLARIN YANINDAYIZ’
Tutuklu polis yakınları için Bayramlaşma programı düzenleyen Günün Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetiner ise bayramı cezaevindeki arkadaşlarıyla birlikte kutlama adına böyle bir etkinlik tertiplediklerini söyledi. Çetiner, “Günün Mağdurları Derneği olarak da arkadaşların ailelerine destek veriyoruz. Çünkü ailelerin aklı Silivri'de Eşler çocuklar burada olmak istiyorlar. Hem kamuoyuna onların mağduriyetlerini anlatmak hem de ailelere bir nebze olsun nefes aldırmak için hep birlikte buradayız. Dernek olarak sadece cezaevindeki arkadaşların değil ülkedeki tüm mağdurların yanında olmaya çalışıyoruz. Daha güzel bir ülke için dua ediyoruz, uğraşıyoruz.” dedi.

‘BURUK BAYRAM YAŞADILAR’
Avukat Fatih Şahinler, müvekkillerinin bayram namazlarını kılamaması ve aileleriyle görüşememesi nedeniyle buruk bir bayram yaşadığını söyledi. Polislerin tutukluluk durumlarının uzatılmasında bilinçli bir durumun olduğunu dile getiren Şahinler, tutuklu polislerin tutulduğu cezaevini de eleştirdi. Şahinler, “Ceza evi şartları F tipi cezaevi şartları. Tutukluların normalde kalmaması gereken bir cezaevi sadece belirli suçlardan hükümlülerin kalabileceği bir cezaevi. Dolayısıyla burada müvekkillerimize karşı zaten bir zulüm işleniyor. “ ifadelerini kullandı.

CHA
<< Önceki Haber Silivri'de bir bayram daha buruk geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER