Silvan'dan bir yandan çatışma, diğer yanda yaşam mücadelesi sürüyor


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin bazı mahallerinde saat 05.00'dan sonra güvenlik sebebiyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Silah ve patlama seslerinin susmadığı ilçede, çatışmalar sürüyor. Güvenlik güçleri, ilçenin girişlerini trafiğe kapatırken, ilçeyi tepeden görülebilecek şekilde tanklar konuşlandırıldı. İlçede bir yandan çatışma yaşanırken diğer yandan ise vatandaşlar, kahvelerde sohbet edip çay içiyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'nın asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin ilçenin bazı mahallerinin sokaklarında kazdıkları hendekleri ve barikatları kapatmak için operasyon düzenlendi. Güvenlik sebebiyle ilçesinin Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarıyla gittiği mahallerde çatışmalar başladı. Silah ve patlama sesleri duyulmaya başlandığı ilçede, polis ekipleri, zırhlı kepçelerle hendekleri kapattığı gözlendi.

İLÇEYE GİRİŞ YASAK

Silvan'da 6. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilirken ilçede, GSM operatörlere ait şebekeler ve internet kesildi. Silah ve patlama seslerinin susmadığı ilçede, güvenlik güçleri, ilçenin girişlerini trafiğe kapatırken, ilçeyi tepeden görülebilecek şekilde tanklar konuşlandırıldı.

İlçede bir yandan çatışmalar sürürken diğer yandan ise vatandaşlar, çatışmaların yaşandığı mahallerin yakınlarındaki kahvelerde sohbet edip çay içiyor. Bazı esnaflar kepenk açarken, bazıları da kepenklerini açmadı.

Vatandaşlar, olayların bitmesi gerektiğini belirterek, barış istediklerini söyledi. Çatışmaların yaşandığı sokağın başından peynir satan bir esnaf, "Silah sesleri geliyor, peynir satılmıyor. Çocuklar açlıktan evde ölüyor. Yeter artık bu savaş bitsin. İnadına barış." dedi.

OLAYLARDA ÖLDÜRÜLEN MÜSLÜM TAYYAR TOPRAĞA VERİLDİ

Silvan ilçesinde 6. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, dün akşam çıkan olaylarda yaralanan Müslüm Tayyar (22) Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Tayyar, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tayyar, memleketi Silvan ilçesinde tören düzenlendi.

Diyarbakır Caddesi'ndeki Feridün Camisi'ne getirilen Tayyar'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Feridün Mezarlığı'nda Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Cenaze törenine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Tayyar'ın ailesi ve yakınları katıldı. Tayyar'ın annesi ve babası sinir krizi geçirdi.

İlçede YDG-H ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma sürüyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Silvan'dan bir yandan çatışma, diğer yanda yaşam mücadelesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER