Sivas'ın yeni hükümetten en büyük beklentisi ikinci üniversite


7 Haziran seçimleri sonrası yenilenen 1 Kasım seçimlerinde tek parti iktidarının çıkması gözleri seçim sonrası verilen vaatlere çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve Sivaslı vekillerin birkaç kez vaat ettiği ikinci üniversite başta olmak üzere diğer vaatlerin yerine getirilmesi bekleniyor.

Kamu-sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ikinci üniversitenin kurulmasını bir çok sivil toplum kuruluşuyla birlikte gündeme taşıdıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Sivas'ta 2. üniversitenin kurulması hatta özel bir üniversitenin kurulmasıyla ilgili çalışmalar var. Başbakan başta olmak üzere iktidar partisi milletvekillerinin bu konuda verilmiş sözleri var. Diğer siyasi parti milletvekilleri de söz vermişti. Biz Kamu-sen ve Türk Eğitim Sen olarak bunun havada kalmamasını istiyoruz. Bir çok anlamda Sivas ihmal edilmiş bir şehir. Bu vaadin bir an önce yerine getirilmesi için çalışmaların bir an önce başlatılmasını bekliyoruz."

2. üniversitenin mevcut üniversite ile birlikte rekabet ortamını başlatacağını ve hocaların Sivas'tan gitmesi gibi bir problemi ortadan kaldıracağını aktaran Eryıldız, şunları kaydetti: "Sivas bir üniversite şehri olmalı diye hep söylenir, 2. üniversitenin kurulması bu konuda atılmış bir adım olacaktır. 2. üniversite sadece seçim vaadi olarak kalmamalı ve bir an önce icraata geçilmeli, hükümetin kurulması aşamasından sonra özellikle Sivas milletvekillerinin bunu gündeme taşıması gerekir. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın yeni dönemde konumu ne olur bilinmez ama Sivas'ın elinin güçlü olduğu açıktır. En azından alınan oyların karşılığının bu şekilde vefa borcu olarak yerine getirilmesi gerekir."

'2. ÜNİVERSİTE SİVAS'A KAZANDIRILMALI'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç ise 2. üniversitenin şehre kazandırılmasının hem ekonomik hem de medeniyet şehri olması açısından Sivas'a çok önemli bir katkı sunacağını vurgulayarak, "Bu konuda Sayın Meclis Başkanımız İsmet Yılmaz'ın ve diğer vekillerimizin seçimden önce söyledikleri şeyin arkasında duracaklarına ben inanıyorum. İnşallah 2. üniversitenin Sivas'a kazandırılmasını şehrin gelişmesi açısından çok önemli bir yer tutacağını Memur-Sen olarak ta bunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum." dedi.

'VATANDAŞ GÖREVİNİ YAPTI SIRA HÜKÜMETTE'

Esnaf Mahmut Arslan ise seçimlerde vatandaşların istikrardan yana tercihini kullandığını savunarak, sıranın iktidar partisinde olduğunu söyledi. Yeni kurulacak hükümetle birlikte vaat edilen 2. üniversitenin şehre kazandırılması gerektiğini ifade eden Arslan, bununla birlikte Ankara-Sivas arasında yapımı süren hızlı tren inşaatının bir an önce bitirilerek, seferlerin başlamasının sağlanmasının beklediklerini ifade etti.

'ÜNİVERSİTE, BACASIZ FABRİKA'

Ali Elma isimli vatandaş ise 2. üniversitenin Sivas'a katkısının çok olumlu olacağını kaydederek, seçimlerde vatandaşlardan büyük çoğunlukla oy alan iktidarın 2. üniversiteyi kazandırarak beklentileri boşa çıkarmaması gerektiğini vurguladı. Bacasız fabrika olan 2. üniversitenin gelmesiyle en az 50 bin öğrencinin daha şehre gelmesiyle şehir ekonomisinin canlanacağını anlatan Elma, hızlı trenin de daha fazla gecikmeden gelmesini talep etti.

'ÜNİVERSİTE İLE BİRLİKTE İŞ SAHALARI DA AÇILMALI'

Esnaflık yapan Mehmet Özdemir, seçim öncesi vaatler arasında yer alan 2. üniversitenin Sivas'a kurulmasını istedi. Üniversitelerin önemine işaret eden Özdemir bunun yanı sıra iş sahalarının da açılması gerektiğini vurguladı. Hızlı trenin de gelmesini isteyen Özdemir, iktidarın seçim öncesi yapacağını söylediği asgari ücretin 1300 lira olması emeklilere 1200 lira ek zam gibi vaatlerini de yerine getirmesini talep etti.

'EKONOMİK SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ'

Döne Karakuş ise 2. üniversiteden ziyade ekonomik sorunların çözülmesini istedi. Oy verdiklerini ve karşılığını beklediklerini söyleyen Karakuş, gıda fiyatlarının aşırı yükseldiğini, hükümetin kurulmasıyla önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini savundu. Yaşlı aylığı ile geçindiğini ve alım gücünün olmadığını anlatan Döne Karakuş, hükümetten taleplerinin yerine getirilmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ın yeni hükümetten en büyük beklentisi ikinci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER