'Sizin utanarak gerilla dediğiniz aslında katil, alçak, PKK teröristleridir'


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, teröristlerce Muş'ta şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eyleminin, HPG komite konseyi üyesi Şervan Varto'nun hava saldırısında katledilmesinin misillemesi olduğunu kaydederek eylemi üstlendiğini hatırlatıp HDP milletvekillerine, "Ne bu telaş dinleyin!. Sizin utanarak gerilla dediğiniz aslında katil, alçak, PKK teröristleridir." dedi.

CHP'nin, Meclisi terör gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırması sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 8. birleşimi saat 15.00'te elektronik yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şafak Pavey yönetti. CHP'nin toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi görüşüldü.

Meclis Başkanvekili Şafak Pavey, görüşme sonunda sataşmalardan dolayı bazı vekillere söz verdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Gerçekten bugünkü görüşmelerden büyük bir hicap ve hayal kırıklığı duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dışarıda devreden çıkan rasyonel aklın maalesef Mecliste de devreden çıktığını üzüntüyle buradan ifade etmek istiyorum. Bu kadar sancılı bir süreçte beklenti, burada rasyonel birtakım tartışmaların yapılması ve ülkede oluk oluk akan kanı durduracak çözüm önerilerinin somutlaşmasıydı. Hatta biz HDP olarak, bu tartışmaların birkaç gün ardışık olarak devam edecek Genel Kurul oturumlarında mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ve Türkiye'nin içerisine girmiş olduğu bu savaş girdabından, bu çıkmazdan bir an önce çıkmasıyla ilgili Meclisin sürece müdahil olması gerektiğini ifade etmiştik ama maalesef burada siyasi partiler birbirine laf yetiştirme ve demagoji üzerine tartışmalar yapmanın peşine düştüğü için elimizde hiçbir somut kazanım olmadan, bütün toplumumuzu, bütün halkımızı hayal kırıklığına uğratarak Genel Kurulu bitireceğiz. Bu, son derece büyük bir talihsizliktir." dedi.

Daha sonra kürsüye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geldi. Konuşması sırasında HDP sıralarından sürekli tepki alan Arınç, "Sayın Baydemir'i geçmişten tanıyorum, defalarca görüşmemiz oldu, kendisinin çözüm süreci konusunda da, çatışmaların bitmesi, akan kanın durması konusunda da iyi ve samimi dileklerine katılırım ancak onun grup adına bugün konuşması büyük bir talihsizliktir. Aslında, konuşmayı her iki eş başkanın da yapması gerekirdi. Eğer kadın milletvekili ve eş başkan burada konuşmuş olsaydı muhtemelen biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye, PJAK'a yasladık diyebilecekti. Eğer erkek sayın eş başkan konuşmuş olsaydı o da mutlaka silahlanın, kendi öz savunmalarınızı kurun, bu Hükûmetle hesabınızı görün diyecekti." diye konuştu.

HDP'den gelen tepkiler üzerine Arınç, "Hiç telaşlanmayın, hiç telaşlanmayın, dinlemesini bilin; biz sizi dinledik, büyük bir sabırla dinledik." ifadelerini kullandı. Sözü şehitlere getiren Arınç, şöyle devam etti: "Bakınız, iki polisimiz ensesinden vurularak gece yarısı evinde öldürüldü, PKK örgütü bunu üstlendi, bu üstlenmeye karşı PKK'nın yayınladığı bildiri: HPG'li gençler polislere cezasını verdi. Bakınız, dün de binbaşımız saldırıya uğradı, alçakça katledildi. Bakınız, binbaşının öldürülmesi karşısında PKK'nın yayın organı Özgür Gündem bugünkü sayısında şunu söylüyor: Milizgir -Malazgirt'ten kasıtla- HPG eylemin, HPG komite konseyi üyesi Şervan Varto'nun hava saldırısında katledilmesinin misillemesi olduğunu kaydederek eylemi üstlendi. Ne bu telaş dinleyin!. Sizin utanarak gerilla dediğiniz aslında katil, alçak, PKK teröristleridir. Ve arkasından -arkadaşlar, sürem bitiyor- PKK yürütme kurulu üyesi Duran Kalkan: Tutuklamaya karşı tutuklanır, vurulmaya karşı vurulur sözleri bu. Siz istiyorsunuz ki PKK silahlı örgüt olarak her istediğini yapsın, herkesi vursun ama aynı zamanda çözüm süreci olsun. Siz de aynı kanaattesiniz. Biz aynı kanaatte değiliz. Terörle, teröristle mücadele edeceğiz, masum Kürt halkını kucaklayacağız ve bu sorunu bitirmek için elimizden geleni de yapacağız."

Arınç, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın sataşması üzerine "Hanımefendi, sus! Bir kadın olarak sus! Sus!" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sizin utanarak gerilla dediğiniz aslında katil, alçak,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER