Sneijder’in hocası G.Saray’da

Galatasaray’ın sürpriz bir kararla altyapı hocası Ahmet Akcan’ın yerine Hollandalı Riekerink’i göreve getirdiği ortaya çıktı.

Sneijder’in hocası G.Saray’da

Galatasaray yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde verdiği kritik kararla Futbol Akademisi Direktörlüğü görevine son verdiği Ahmet Akcan’ın yerine sürpriz bir ismi kulübe kazandırdı.

Altyapı organizasyonunu yeniden yapılandırmak için Hollanda’nın önde gelen altyapı uzmanlarından Hollandalı Jan Olde Riekerink ile anlaşan Galatasaray, geleceğini böylece profesyonel bir ekibe emanet etmiş olacak.

Hollanda basınında yer alan haberlerde Reikering geçmişte Ajax altyapısında çalışmış ve dünya futboluna Galatasaraylı Wesley Sneijder’in yanı sıra Nigel De Jong, Stekelenburg, Van der Wiel, Rafael Van der Vaart gibi isimleri kazandırmıştı. 1995-2002 yılları arasında çalıştığı Ajax altyapısının ardından ise Belçika’nın Gent ve Emmen kulüplerinde teknik direktörlük deneyimleri yapan Riekerink Porto’da ise asistan koçluk görevini üstlenmişti.

2011’den bu yana ise Çin’de altyapı direktörlüğü yapan Riekerink’in bundan böyle Galatasaray’da çalışacağı ifade edildi.

Kaynak: Sporcope

<< Önceki Haber Sneijder’in hocası G.Saray’da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER