Sobada patlayan odun olayına gizlilik kararı verildi


Malatya'da sobada yakılan odunun arasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kişinin ölmesi ve 6 kişinin de yaralanması olayına ilişkin soruşturmanın çok yönlü olarak yürütülmekte olduğu, soruşturmayla ilgili Malatya Sulh Ceza Hakimliği gizlilik kararı verdiği duyuruldu.

Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Suluköy Mahallesi'nde 31 Ocak'ta odun içine yerleştirilen patlayıcının sobada infilak etmesi sonucu Zahide Özdal (37) hayatını kaybetmiş, aynı aileden 6 kişi yaralanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, odun içine yerleştirilen patlayıcının sobada infilak etmesi sonucu gerçekleşen olayda, Zahide Özdal'ın hayatını kaybettiği, eşi Mehmet Özdal ile çocukları Melek, Serap, Servet, Seher ve Samet Özdal'ın yaralandığı anımsatıldı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, "31 Ocak tarihinde saat 17.30 sıralarında Malatya Yeşilyurt Suluköy Mahallesinde sobadan kaynaklanan patlama sonucu aynı aileden Mehmet Özdal, Zahide Özdal ile çocukları Melek, Serap, Servet, Seher ve Samet Özdal isimli kişilerin yaralandığı, olayda yaralanan Zahide Özdal'ın 12.02.2016 tarihinde hayatını kaybettiği olay nedeniyle başlatılan soruşturma ile ilgili olarak birçok basın yayın organlarında haberler yapılmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığı'mız tarafından çok yönlü olarak gerçekleştirilen soruşturma kapsamında çok sayıda Adli Kolluk Görevlisi görevlendirilmiş olup, görevlendirilen birimler Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, olayın aydınlatılması için etkin bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Malatya Sulh Ceza Hakimliği tarafından delillerin karartılma ihtimali, soruşturma amacının tehlikeye düşürülmesi amacıyla bu kararın alındığı ifade edilen açıklamada, "Soruşturma dosyasında delillerin karartılma ihtimali ve soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmesi ihtimali nedeniyle Malatya Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'gizlilik' kararı verildiğinden, bu aşamada başka bir bilgilendirme imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından teyit edilmeyen bilgilere itibar edilmemesiönem arz etmektedir" denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sobada patlayan odun olayına gizlilik kararı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER