Sokağa çıkma yasağını protesto yürüyüşünde olay çıktı


Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından olaylar çıktı. Polis, taş atan grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı.

Demokratik Bölgeler Partisi ve HDP'nin çağrısı üzerine öğle saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda partili, sokağa çıkma yasağını protesto etme amacıyla Sur ilçesine doğru yürüyüşe geçti. Aralarında bazı HDP Diyarbakır milletvekillerinin de olduğu kalabalık, Elazığ Caddesi'nden Dağkapı Meydanı'na geldiği polisin barikatıyla karşılaştı. Grup, Sur ilçesine geçmek istedi ancak polisin sokağa çıkma yasağının olduğunu, çatışmaların yaşandığını belirterek bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Grup basın açıklaması yaptıktan sonra Sur kısa süreli oturma eylemi yaptı.

Kalabalık tekrar Elazığ Caddesi'nden belediyenin önüne doğru yürüdü. Bu sırada gruptan ayrılan yaklaşık 500 kişi Diyarbakır Valiliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup Lise Caddesi üzerinde bulunun Ali Emiri 1. Sokak'a girip Sur'a yürümek isterken polis ikinci kez engel oldu. Bunun üzerine TOMA'ya taşlı saldırı yapıldı. Polis ise zırhlı araçlardan biber gazı atarak gruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçanlara polis daha sonra tazyikli su sıktı.

Bu sırada Elazığ Caddesi üzerinde bulunan grubun içindeki bazı kişiler de polise taş atınca bölgeye gelen 5 TOMA ile çok sayıda zırhlı araç eylemcilere müdahale etti. Yüzleri kapalı bazı eylemciler Şemse Allak Parkı, Belediye önü, Diyar Galeria İş Merkezi önü ve Ali Emiri Sokağı'na dağılarak buradan polise taş attı. Polis araçları da sürekli tur atarak gruba müdahale etti. Belediyenin önünde bir grup partili ise polisi alkışlarla protesto etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasağını protesto yürüyüşünde olay... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER