Sokak hayvanlarına dikkat çekmek için ölüm orucuna başladı


Bursa'da, sokak hayvanlarına sahip çıktığı için 3 ay içinde 6 ev değiştirmek zorunda kalan Ayşenur Sevim, yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla ölüm orucuna başladı.

Nilüfer ilçesinde hamallık yapan oğlu Kadir ile yaşayan hayvan sever Ayşenur Sevim, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan Ataevler Kedi Evi önünde basın açıklaması yaptı. Kedi Evi için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür eden Sevim, evin çevresinin çitle çevrilmesini ve hayvan severlerin oturabileceği banklar yapılmasını istedi.

Küçük bir kediyi sahiplenmesiyle başlayan sokak hayvanlarına sahip çıkma serüveni nedeniyle başına gelmedik kalmayan Sevim, 10'un üzerinde evden taşınmak zorunda kalmış. Son 3 ay içinde 6 ev değiştiren Sevim, 20'ye yakın kedi ile 4 köpeğini Kedi Evi'ne bırakmak zorunda kaldığı için üzgün. Gününün tamamını kedi evinde geçiren Sevim, hayvanların karnını doyurup, ağaçta kalan kedileri kurtarıyor.

HAMALLIK YAPAN OĞLU HAYVANLARA BAKABİLMEK İÇİN SİGARAYI BIRAKMIŞ

Oğlunun liseyi bitirdiği günden bu yana nakliyecilik yaptığını belirten Sevim, "Oğlum hamallık yapıyor. Hatta hayvanlar konusunda bana yardımcı olabilmek için 'anne sigarayı bıraktım, 10 lira daha hayvanlara katkımız olsun' dedi. Maddi imkanları oğlum hamallıktan kazandığı parayla kazanıyor. Muhteşem güzel bir evlat. Ben şuan çalışmıyorum, babamdan kalan bir miktar para alıyorum." diye konuştu.

ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI

Tek başına verdiği mücadele nedeniyle çok yorulduğunu ve yıprandığını dile getiren Sevim, şunları söyledi: "Bugün en doğru şeyi yaptığıma inanıyorum. Hayvanların hakları için, onlar konuşamıyorlar ama ben canımı ve kanımı onlar için feda edeceğim. Bugün ölüm orucuna başlayacağım, gerekirse öleceğim, aynı o barınaklarda bayram sefasına gidip de doyurulmayan yada bilerek öldürülenler gibi." CİHAN
<< Önceki Haber Sokak hayvanlarına dikkat çekmek için ölüm orucuna başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER