Sözen: AB destekli 20 milyon Euro'luk projenin ilk ayağını biz gerçekleştirdik

Sözen: AB destekli 20 milyon Euro'luk projenin ilk ayağını biz gerçekleştirdik

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat kanalizasyon sisteminin 1988 yılında İller Bankası Projesi olarak 75 bin nüfus projeksiyonuna göre hazırlanarak inşa edildiğini söyledi. Sözen, "Bugün ASAT tarafınan ikinci ayağı gerçekleştirilen Avrupa Birliği(AB) hibe destekli 20 milyon Euro'luk projenin birinci ayağını biz gerçekleştirdik. İkinci ayağını Büyükşehir Yasası kapsamında ASAT sürdürüyor." dedi.

150 bin nüfusa ulaşmış merkez nüfusunun kanalizasyon sorunlarının çözümü için Manavgat Belediyesi'nce hazırlanıp ilk etabı uygulanan proje ve bütçenin harcanması şu an ASAT tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Sözen, kanalizasyon şebeke ve hat yetersizlikleri zaten belediyelerince tespit edilmiş, proje oluşturulup, AB'den ödenek alınmış ve çalışmalarının ilk etabının belediyeleri tarafından yapıldığını kaydetti.

İlerleyen dönemlerde şehrin büyüyüp yeni imar alanlarının açılmasıyla birlikte, belediye imkanlarıyla ilave hatlar yapılarak mevcut şebeke genişletildiğini belirten Sözen, son günlerde bazı şahısların kurguladıkları yanlış ve yanıltıcı haberlerle Manavgat Belediyesi'ni rencide etmeye çalışıldığını ifade etti.

Manavgat'ın sürekli büyüyen yapısı nedeniyle kentin kanalizasyon ve içme suyu sorunlarının geniş kapsamlı çözülmesi amacıyla belediyece avan proje hazırlanarak Avrupa Birliği'ne sunulduğunu belirten Sözen, "Söz konusu proje, Manavgat'ın içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için hazırlanmış olup, Avrupa Birliği(AB) hibe bütçesinin 20 milyon 946 bin Euro proje bedelinin 7.5 milyon Eurosu'nun 2014 yılına kadar harcanmış, kalan 13 milyon 446 bin Euro'sunun ise kanalizasyon sorununun çözümü için ASAT'a devredilmiştir. Tüm bunlar, Manavgat halkı tarafından da bilinen gerçeklerdir." dedi.

Başkan Sözen, 150 bin nüfusa ulaşmış merkez nüfusunun kanalizasyon sorunlarının çözümü için Manavgat Belediyesi'nce hazırlanıp ilk etabı uygulanan proje ve bütçenin harcanması şu an ASAT tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Sözen, şu bilgiyi verdi: "Kanalizasyon şebeke ve hat yetersizlikleri zaten belediyemizce de tespit edilmiş, proje oluşturulup, AB'den ödenek alınmış ve çalışmalarının ilk etabı zaten belediyemizce yapılmıştır. Belediyemize atfen 'zamanında yanlış çalışma yapılmış' gibi gösterilmesi yadırganacak bir durum ve tamamen Manavgat Belediyesi'ni aşağılamaya yönelik ithamlardır ve son derece yakışıksızdır."

2014 yılı Mart ayından itibaren su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının bakım onarım, iyileştirme işleri ASAT tarafından rutin olarak yapılması gereken iş olduğunun altını çizen Sözen, bazı kişilerin, yapılan her bakım onarım işinde Manavgat Belediyesi'ni rencide etmeye yönelik söylemleri anlamsız ve değersiz olduğunu vurguladı.

Yağmur suyu hatlarının, kanalizasyon hatları ile aynı hatta bağlandığı iddiaları ise tamamen gerçek dışı olduğunu dile getiren Sözen, belediyelerinin geçen yıl mart ayında merkezde toplam 243 kilometre kanalizasyon ve 180 kilometre yağmur suyu hattını, ayrık sistemler olarak ASAT kurumuna teslim ettiğinin altını çizdi.

AB projesi ile ilgili yanlış yapılan açıklamalarla ilgili Sözen şu bilgiyi kaydetti: "Konuyla ilgili daha önce Manavgat Belediyesi'nde çalışıp emekli olduktan sonra özel kurumlarda çalışmaya devam eden uzmanların bilgisine başvuruldu gibi açıklamaları ise son derece afaki olup, halkı nereden geldiği belli olmayan mesnetsiz bilgilerle yanıltmaya çalışır niteliktedir. Gerçeğe dayanmayan açıklamalar yapılması, tabiri caizse resmen akıl tutulmasıdır ve yılların kurumu olan ASAT'ı komik ve yetersiz duruma düşürmekten öteye gitmemektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Sözen: AB destekli 20 milyon Euro'luk projenin ilk ayağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER