B36 Torshavn: 0 - F.Bahçe: 5

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Torshavn deplasmanına çıkan Fenerbahçe, üstün bir oyun sergiledi

B36 Torshavn: 0 -  F.Bahçe: 5

Fenerbahçe, ilk yarıyı Tuncay'ın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının başında, 49. dakikada Mehmet Yozgatlı skoru iki farka taşıdı, ardından 79. dakikada Can 3. golü kaydetti, 82. dakikada ise Semih 4. golü attı. Murat Hacıoğlu'ysa 90. dakikada skoru tayin etti: 5-0 Takım kadroları ve hakemler şöyleydi: Stat: Torsvollur Hakemler: Ceri Richards, Edward King, Darren Adie (Galler) B36 Torshavn: Mikkelsen, Alex, Joensen, Thorleifsson, Thomassen, Benjaminsen, Gunnarsson, Midjord, Matras, Sylla, Jacobsen Fenerbahçe: Rüştü, Serkan, Can, Önder, Ümit, Mehmet, Aurelio, Alex, Uğur, Tuncay, Semih Sarı Kart: Dk. 6 Thomassen (B36 Torshavn) B36 TORSHAVN-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turunun rövanşında karşılaştıkları Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı karşısında, takımını ilk maçtaki kadrodan 3 farklı isimle sahaya sürdü. Brezilyalı çalıştırıcı, 26 Temmuzda İstanbul'da rakiplerini 4-0 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inde yer alan ancak rövanş için Torshavn'a getirilmeyen Appiah'ın yerine Mehmet, Tümer'in yerine Uğur ve Anelka'nın yerine de Semih'e görev verdi. Fenerbahçe'ye bu sezon transfer edilen Uğur, ilk kez ilk 11'de sarı-lacivertli formayı giydi. Sarı-lacivertlilerin kafilesinde bulunan futbolculardan Selçuk ve kaleci Serdar 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe'yi, Faroe Adaları'nda yönetici olarak Genel Sekreter Vedat Olcay ve Rahmi Eyüboğlu temsil etti. Fenerbahçe, teknik direktör Zico yönetiminde deplasmandaki ilk resmi maçına çıktı. Karşılaşmayı İstanbul'dan gelen 2 Fenerbahçe taraftarının yanı sıra, 2 de Danimarka'dan gelen Türk taraftar izlerken, İstanbsul'da yaşayan ve şu anda Faroe Adaları'nda tatilde bulunan bir İngiliz aile de maçı tribünden seyretti. Bu aile Türk bayrağının yanı sıra Fenerbahçe bayrağı da açtı. TRİBÜNLER BOŞ KALDI Sarı-lacivertlilerin, İstanbul'da 4-0 yenerek tur için büyük avantaj elde ettiği karşılaşmanın rövanşına taraftarlar ilgi göstermedi. Kapasitesinin 5 bin 960 olduğu bildirilen Torsvollur Stadı'nda tribünlerin az sayıdaki taraftarın dışında neredeyse büyük kısmı boş kaldı. B36 Torshavn takımında, İstanbul'daki maçta kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Mikkjal Thomassen de yerini aldı. Zico'dan Fener'e tam not Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, "Takımıma güveniyorum. 3. turu geçerek Şampiyonlar Ligi'ne katılacak güce sahibiz" dedi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda geçtikleri Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı karşısında iki maçta da güzel bir futbol sergilediklerini ifade etti. Brezilyalı çalıştırıcı, "İki maçta da rakibimiz karşısında güzel bir futbol oynayıp 9 gol attık. Daha fazlasını da atabilirdik. Şimdi Dinamo Kiev maçını değil hafta sonu ligde oynayacağımız maçı düşünüyoruz" diye konuştu. Zico, sarı-lacivertli ekibin hücuma yönelik futboluyla ilgili "Gol, futbolda çok önemli bir kavramdır. Kötü oynasanız da iyi oynasanız da fazla gol atmadan kazanamazsınız. 90 dakika golü koklayan bir futbol mantalitem var. Bu mantalite çok önemli. Sürekli golü düşünmeliyiz" dedi. Brezilyalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin, gelecek olan bir iki futbolcunun katacağı güce ihtiyacı olmaması gerektiğini de söyledi. Takımına güvendiğini belirten Zico, "Takımıma güveniyorum. 3. turu geçerek Şampiyonlar Ligi'ne katılacak güce sahibiz" dedi. Brezilyalı teknik adam, 3. turdaki muhtemel rakipleri Dinamo Kiev'den bir asistanın maçlarını izlemesiyle ilgili soruya, "Bu Kiev'in bizi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor" yanıt verdi. Fenerbahçe, 2. ön eleme turundaki rakibi B36 Torshavn karşısında deplasmandaki 5-0'lık galibiyetle, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetlerinden birisini aldı.
<< Önceki Haber B36 Torshavn: 0 - F.Bahçe: 5 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER