Basketbolun başına da Fatih Terim mi geçsin?

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Finlandiya yenilgisiyle futboldan sonra başka bir branşta da milli hezimet yaşadık.

Basketbolun başına da Fatih Terim mi geçsin?

Ne olacak bu milli takımlarımızın hali? Futbol Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası hayalleri sona ermek üzereyken basketbolda da başka bir hezimet yaşadık.

12 Dev Adam Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında kendisinden beklenmeyecek bir oyunla Finlandiya gibi bir ekibe mağlup oldu. Ay yıldızlı temsilcimiz ilk çeyrekte faul atışları dışında neredeyse hiç basket atamadı. Kadrosunda Hidayet ve İlyasova gibi NBA yıldızlarını barındıran millilerin görüntüsü acaba nerede hata yapılıyor? sorusunu akılara getirdi.

Futboldaki çözümü kolay bulduk! Futbol Federasyonu, Galatasaray'ı çalıştırırken hızlı bir hamle ile Fatih Terim'i mili takımın başına getirdi. Geçici bir çözüm gibi gözükse de bu tercihin doğru ya da yanlış olduğunu kısa süre sonra anlayacağız.

Futboldaki bu kıvrak zeka, basketbol takımımızın halini de görünce işin şakası da olsa Fatih Terim için başka bir söylemi akılara getirdi. Acaba Basketbol Milli Takımı'nın başına da Terim geçse Avrupa Şampiyonluğu kupası bizim olur mu?

Türk Futboluna gerçek anlamda hizmet etmiş Fatih Terim'den bu kadarını da beklemek ayıp olsa da milli takımlar için bazı soruların sorulmasının zamanı geldi de geçiyor bile.

En başında cevaplanması gereken ise "acaba biz bazı sporcularımızı gereğinden fazla mı öne çıkarıyoruz?"  sorusu olmalıdır. Kimi zaman hak etmedikleri halde şişirilip, dünya yıldızı gibi gösterilen sporcularımız şüphesiz ki heyecanlarını da kaybediyor. Bu yüzden de aslında yanımıza bile yaklaşamayacak ülkelerden milli düzeyde tokat yiyoruz. 

İkinci ve en önemli sorun ise Fatih Terim örneğinde olduğu gibi geçici çözümlerle başarı bekliyoruz. Sistemi kurmadan her şey yıldız isimlerden beklenirse sonuç sabun köpüğü başarılar oluyor.

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com








<< Önceki Haber Basketbolun başına da Fatih Terim mi geçsin? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER