Beşiktaş'a uygun teknik direktör bulundu

Futbol direktörlüğüne getirilen Önder Özen açıklamıştı...

Beşiktaş'a uygun teknik direktör bulundu

Beşiktaş'ın yeni futbol direktörü Önder Özen, önümüzdeki günlerde Samet Aybaba’dan resmen boşalacak olan teknik direktörlük koltuğuna getirilecek isim için çalışmalarına hız verdi... Bilindiği üzere Özen, önceki gün düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş’ın teknik direktörü olacak kişi için iki temel kriter belirlemişti. “Beşiktaş’ın hocası ya 55-56 yaşlarında ve uluslararası alanda başarılı olmuş biri olacak ya da bunu başarma potansiyeli olduğunu gösteren daha genç biri olacak” diyen Özen’in aklındaki ilk isim Kayserispor’un teknik patronu Robert Prosinecki...

ALTERNATİF BIELSA

Rüya gibi geçen futbolculuk kariyerine 2004 yılında nokta koyduktan sonra kulübedeki macerası 2006’da Slaven Bilic’in yardımcısı olarak Hırvatistan Milli Takımı’nda başlayan Prosinecki, 2010’da Kızılyıldız’ın başına geçti. Belgrad ekibini iki yıl çalıştırdıktan sonra bu sezonun 8. haftasında devraldığı Kayseri’yi 15.’likten 5.’liğe taşıyan Hırvat hoca performansıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazandı.

Prosinecki ile çalışmaya sıcak bakan Özen’in diğer alternatifi ise ilk kritere uygun. Yani başarmış biri olan Marcelo Bielsa... 57 yaşındaki Arjantinli hoca, kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir isim. Arjantin Milli Takımı’na 2004 Olimpiyatları’nda altın madalya kazandıran Bielsa, son olarak Athletic Bilbao’ya 2011-12’de hem Avrupa Ligi hem de İspanya Kral Kupası’nda final oynatmıştı.

<< Önceki Haber Beşiktaş'a uygun teknik direktör bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER