Burak Drogba'dan örnek mi almalı?

Galatasaray’ın unutulmaz ismi Muhammet Altıntaş’tan Burak Yılmaz ve Umut Bulut'a tavsiyeler.

Burak Drogba'dan örnek mi almalı?

AMK Gazetesi’nden Bahadır Çokişler, Galatasaray’ın efsanelerinden Muhammet Altıntaş ile bir röportaj gerçekleştirdi. 1964 yılında Trabzon’da dünyaya gelen, 1986 yılında ise Derwall’in keşfiyle Galatasaray ile tanışan Muhammet Altıntaş daha ilk sezonunda Eskişehir ağlarına attığı golle 14 yıl aradan sonra takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi olmuştu. Aynı Muhammet, 1992-93 sezonunda formunun zirvesindeyken geçirdiği trafik kazasıyla futbol sahalarına veda etti.

Muhammet, her şeye rağmen yeşil sahalardan ve Galatasaray’dan kopmadı. Şimdilerde sarı-kırmızılı kulübün futbolcu izleme komitesinde görev yapan Muhammet Altıntaş, Drogba ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Drogba-Sneijder transferlerini değerlendiren Mami, “Çok kaliteli oyuncular. Seneye daha farklı olurlar. Çünkü sezon başı takımla kamp yapacaklar. Çok daha iyi olacaklar” dedi ve ekledi:

Umut - Burak şanslı 

“Drogba’nın gelmesi Umut ve Burak için de büyük avantaj. Ondan öğrenecekleri çok şey var. İdmanda bile Drogba’yı dikkatle izlemeliler. Misal 90’ların başında bize Stumpf gelmişti. Bülent (Korkmaz) birçok şeyi ondan öğrendi.”

Dört imzayı da boş mukaveleye attım 

Sarı-kırmızı günlerini anlatan Muhammet, “Ben Galatasaray’a 4 kez imza attım. 4’ü de boş mukaveleye… O dönem başta Cüneyt (Tanman) abimiz olmak üzere Raşit (Çetiner) abi, artı İsmail, Yusuf, Erdal’ı ile aileydik. Eğlenmeye bile beraber giderdik. Başarı da böyle geldi. Galatasaray’da 8 sene oynadım. 3 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı, Avrupa’da yarı final gördüm” diye ekledi.

Bizde de Tanju ile Prekazi vardi 

Şu anki takımla kendi oynadığı takımı karşılaştıran Muhammet’in şu cevabı, “Bu takım çok iyi ama biz de çok iyiydik. Cüneyt Abi, Simoviç, Prekazi ve Tanju çok kaliteliydi. Büyük Savaş, Küçük Savaş, Uğur ve Erdal’ın bir değeri vardı. İnsanlar ilk 11’imizi ezbere sayardı” oldu.


<< Önceki Haber Burak Drogba'dan örnek mi almalı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER