Eboue'den ırkçılık açıklaması

Eboue: Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım

Eboue'den ırkçılık açıklaması

Galatasarayfutbolcu Eboue, NTV Spor'da katıldığı canlı yayında derbi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile oynadıkları karşılaşmanın ardından ırkçılık ile ilgili tartışmalar ile ilgili Eboue şu yorumlarda bulundu:

"Benn ve takım arkadaşlarım Fenerbahçe ile oynamaya gttiğimizde bu maçta elimizden gelenin en iyisini yapmak istedik. Ama tanrı başka yönde karar verdi. Futbolda herşey olabilir biliyorsunuz. Kazanabilirsiniz , kaybedebilirsiniz... Ben büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim. Bu ligi herkes izliyor

Yapılan tezahüratlar bende hayal kırıklığı yarattı. Bu ligin değeri için de bu tür tezahüratların olmaması gerektiğini düşünüyoru.m Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Trabzonspor kazanmış... Farketmez.

İnsanların bu tip hareketlerin olumsuz sonuçlar yaratacağının farkına varması gerektiğini düşünüyorum. Olanlar talihsiz şeylerdi. Futbol oynadığımızın bilincinde olmalıyız. Yolumuza devam etmeliyiz ancak çok hoş olaylar değildi."

Eboue, "Yabancılar bu olaylar nedeniyle Türkiye Ligi ile ilgili görüşlerini değişrirler mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Türkiye Ligi için çok hoş bir gelişme değil. Bu konuda biz sakin olmak zorundayız. Geçen yıl Beşiktaş ile oynarken yine benzer şeyler söylenmişti benim hakkımda. Ama bunlara hazırlıklı olmalıyım ama bu tür şeylerin olmasına üzülüyorum. Tabi ki bazı futbolcular buraya gelmeden önce "Taraftarlar nasıl?" diye bize soruyorlar.
<< Önceki Haber Eboue'den ırkçılık açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER