Fatih Terim hiç memnun olmadı

Galatasaray'ın Malaga maçının ikinci 45 dakikasında sergilediği performans teknik direktör Fatih Terim'i memnun etmedi...

Fatih Terim hiç memnun olmadı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanyol ekibi Malaga ile İzmir’de 3-3 berabere kaldıkları hazırlık maçından sonra çarpıcı yorumlar yaptı. Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından medyaya konuşmayan ve sürpriz şekilde sözü yardımcısı Hasan Şaş‘a bırakan Terim, yakın çevresiyle sohbet etti.

Sarı-kırmızılı takımın, Malaga karşısında ortaya koyduğu performansı tüm yönleriyle değerlendiren tecrübeli hoca, ilk yarıdaki futbola tam not verirken, ikinci yarıdan memnun kalmadığını dile getirdi. Fatih Terim, “İlk yarıdan çok memnunum. Tıpkı lig maçı oynar gibi oynadık, oldukça istekliydik. Takımdan istediğim her şeyi aldım. Futbolcularım ne istediysem yaptılar. Oyun içinde sistem değişikliği de yaptık buna da çok çabuk uyum gösterdiler. Kısacası ilk yarıda her şey yolunda gitti” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Malaga karşısında ikinci devre olumsuz bir görüntü verdiklerinin altını çizdi.
İkinci yarıya çok sayıda oyuncu değiştirerek başladıklarını hatırlatan Fatih Terim, “Genel hatlarıyla bakarsak ikinci yarıdan memnun değilim. Takımda beklentimin altında kalan çok oyuncu var. 1-2 kez sistem değişikliği yaptık, bunun da etkisi vardır. Ayrıca bazı oyuncularla ilgili saha içinde denemeler yaptık. İkinci devre çok alternatifli oynadık. Bizi yine çok zorlu bir sezon bekliyor. Yeni sezonda daha fazla futbolcuyla oynayan bir Galatasaray ortaya çıkarmak istiyorum. Riskleri azaltmak için bunu gerçekleştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Savunma hataları için önlem alacak

Cim-Bom’da, Dany’nin Malaga maçındaki performansı kafalarda soru işaretleri yarattı. Kamerunlu stoperin ilk yarıda görev yaptığı sağ stoperde başarılı oynayıp, ikinci yarı sol stoperde hatalar yapması nedeniyle Teknik Direktör Fatih Terim’in planlarını yeniden gözden geçirebileceği bildirildi. Chedjou’nun esas bölgesinin de sağ stoper olması bir anda aynı bölge için iki Kamerunlu’dan birinin kulübeye çekilmesini gündeme getirdi. Terim’in, Slovenya kampında bu konu üzerinde çalışacağı Chedjou’nun sol stoperde performansını da mercek altına alacağı belirtildi. Diğer taraftan gözündeki rahatsızlık yüzünden İngiltere’ye götürülmeyen Semih Kaya da Slovenya kampında bulunuyor. Genç stoperin özellikle Chedjou ile uyumu da merakla bekleniyor. Öte yandan Terim’in, Malaga maçında yenilen goller yüzünden savunmayla özel olarak ilgileneceği ve bu konuda çeşitli programlar uygulayacağı bildirildi.
<< Önceki Haber Fatih Terim hiç memnun olmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER