Fenerbahçe en büyük silahıyla vuracak!

Ersun Yanal: Turu geçecek güçte takıma sahibiz...

Fenerbahçe en büyük silahıyla vuracak!

  • Ersun Yanal, rakibe karşı en büyük silahlarının takım kalitesi olacağını söyledi.
  • Emenike ve Cardozo transfer görüşmelerine değindi: "Kulübün çıkarları ve koşullar önemli."
  • Sow'un oruç tutmasıyla ilgili destek açıklaması yaptı.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Tur rövanşında yarın Salzburg'la karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, mücadelenin oynanacağı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, Salzburg ile yapacakları maçta rakiplerine karşı en büyük silahlarının takım kalitesi olacağını belirterek, "Oyuncularıma güveniyorum." dedi.

-Takımın futbolundan ne kadar memnun?-

Takımının oyun kalitesinin her geçen gün daha iyi olacağının altını çizen Yanal, takımın istediği düzeye ne zaman geleceği konusunda bir süre vermenin anlamlı olmayacağını ifade etti. 

Konsantrasyon olarak çok yeni olduklarını, çok az hazırlık maçı yaptıklarını anlatan Yanal, şöyle devam etti:

"Hazırlık maçlarında bir takım sonuçlar almak kolaydır. Resmi maçlarda çok daha farklı kaygılar ve gerginlikler ortaya çıkar. Bunları yönetmek ve hazırlamak kolay değildir. Takım olarak hazır, iyi mücadele eden bir ekiple oynadık. Her geçen dakika saha içindeki oyunumuz, kalitemiz artacak. Bunu da zaman zaman gösterdik. Bunu uzatacak bir periyodu yakalamak üzereyiz. Her geçen gün daha iyi olacağız. Bir süre vermek çok anlamlı olmaz."

Yanal, sakatlıkları bulunan oyuncuların yerine forma giyeceklerin görevlerini eksiksiz yapacağına inandığını ifade etti. 

-Emenike ve Cardozo ile yapılan transfer görüşmeleri-

Fenerbahçe'nin transfer için görüşmeler yaptığı Emenike ve Cardozo ile ilgili soru üzerine Yanal, "Her iki oyuncunun da kalitesi ve değeri ortada. Takıma yapacakları katkı da ortada. Fenerbahçe'nin şu anda yapacağı transferde kulübün çıkarları ve koşullar önemli. Bu çıkarlar ve koşullar oluştuğunda transfer gerçekleşir" dedi. 

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki davanın konsantrasyonlarını etkileyip etkilemediği sorulan Ersun Yanal, "Biz saha içerisindeyiz. Saha içerisinde kalacağız. Sahanın dışına asla çıkmayacağız. Kendi aramızda yaptığımız her planlamada saha içinde olacağız. Yönetim kurulumuz bu konudaki çalışmaları yürüttüler. Biz de skorları kazanarak gereken desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

-"Oyuncumuzun inancına (Sow'un oruç tutması) saygı duyuyoruz"-

Bir gazetecinin, Sow'un oruç tutmasıyla ilgili spekülasyonlar yapıldığı belirtilerek, kendisinin bu konudaki düşünceleriyle ilgili sorusu üzerine Ersun Yanal, şöyle konuştu:

"İnanç çok ayrı bir platformda değerlendirilmesi gereken bir konu. Şu anda oyuncumuzun inancına saygı duyuyoruz. Oyuncumuzun performansını yükseltmek adına onun bu inancıyla birlikte yapabileceğimiz programları oluşturmaya çalışıyoruz. Sow çok deneyimli ve başladığı günden beri bu şekilde yaşıyor. Onu destekliyoruz. Bir problem olacağını sanmıyorum. Takımımızda her oyuncumuz görev alacak. Hem şampiyonlar liginde hem Türkiye liginde iddiası olan takımız. Rotasyonlar takım içinde olacak ve her oyuncumuz görevini yerine getirecek."

Yabancı futbolcular için getirilen 6+0+4 kuralının ardından gönderecekleri yabancı futbolcuları belirleyip belirlemediği ve Holmen ile ilgili düşünceleri sorulan Yanal, "Fenerbahçe planlamasını bu kurala göre yaptı. Bu daha önceki yıllardan belliydi. Biz tüm planlamayı gerçekleştirdik. Yapacağımız transferlerle de bu planlamamızı lige ve Avrupa kupalarına aktaracağız" şeklinde konuştu. 

-Ağır basan taraf Fenerbahçe olacak-

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt da maçla ilgili yaptığı açıklamada, "Yarınki maçın mental olarak kolay olmayacağını, iki takımı yan yana koyduğumuzda Fenerbahçe'nin daha ağır basan taraf olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

AA

<< Önceki Haber Fenerbahçe en büyük silahıyla vuracak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER