Fenerbahçe görüntülerle cevap verdi

Fenerbahçeli yönetici ve ırkçılık yapan taraftarlar basın toplantısı düzenledi!

Fenerbahçe görüntülerle cevap verdi

Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçeli yönetici Deniz Tolga Aytöre derbide yaşanan olaylarla ilgili ve ırkçılık yaptığı tespit edilen bazı taraftarlarla birlikte basın toplantısı düzenledi ve olaylarla ilgili görüntülü olarak açıklamalarda bulundu.

İşte Deniz Tolga Aytöre'nin açıklamaları;

"Basın toplantısının bir buçuk saat geç kalması nedeniyle özür dileyerek başladı. "Şimdi arkadaşlar anlayışınız için teşekkür ediyorum. Acımız var acılarımız var, çok konuşmayacağız. Bugüne kadar sustuk, yine susmayı tercih ediyorduk ancak 3 gündür Fenerbahçe ve Galatasaray rekabeti kısır çekişmeyi geride bıraktı. Türkiye'nin geleneklerin, kültüründe olmayan bir şey için suçlamaları kabul etmemiz mümkün değil. Fenerbahçe'yi sevmeyebilrisiniz ama Türkiye Cumhuriyeti'ni bu şekilde suçlayamazsınız. Avrupa basınında 2 gündür hep bu haberler var. Bizim amacımız doğruyu göstererek sizlerin vasıtası ile Avrupa'da Türkiye'nin düştüğü bu yanlıştan bir an önce kurtulması lazım. Fenerbahçe'yi Avrupa'ya şikayet etmeye varan suçlamalar yapıldı. Bu nedenle bu olayın aktörleri olayın nasıl gerçekletiğini teknik bilgi ve beyanlarıyla açıklamalarda bulunacaklar."

Olay fotoğrafı çeken foto muhabiri olayla ilgili olarak, "Zaman içinde çekildi net olarak hatırlıyorum. Takımların ikiside sahada yoktu. Muslera ve Taffarel ve ikinci kaleci sahadaydı. Benim söylediğim şu. Fotoğrafın gösterildiği zamanla ilgili konuşuyorum. İki takımda sahada yoktu."

Daha sonra sözü olaylarda adı geçen 2 taraftar sırayla yaşananları açıkladı!

"Daha öncede bu olayı anlatmıştım. İkram olarak aldım ben o muzu. Bütün stat bir anda tezahürata başladı ve ben de tezahürata eşlik ettim. İki takım sahada kesinlikle yoktu. Elimde ne olsa ben onu salayacaktım. Kesinlikle böyle bir şey düşünmedim. Fenerbahçeli oyuncular bile sahada yoktu. Olay çok başka yerlere geldi ne kültürümde ne hayata bakışımda böyle bir şey olamaz."

"Bir operasyon geçirdim. O yüzden genelde meyveyle besleniyorum. Tam meyveyi yerken tezahüratlar başladı elimde meyve olduğu için onu salladım. Benim siyahi arkadaşım var. Böyle bir şey yapmam mümkün değil"



Taraftarların ardından sözü tekrar Deniz Tolga Aytöre aldı!

"İki gündür kopan fırtınanın umarım daha fazla kötüye gitmeden son olur. Bu bir Fenerbahçe - Galatasaray çatışmasına bir cevap değildir. Biz uzun süredir olaylara cevap vermedik yaşanan gerginliğin farkındayız. Bazı kulüp başkanları sporda şiddet için açıklamalar yapmış. Biz kulüp olarak bunların arkasındayız, yeterki yüz yüze, gerçekçi ve samimi olsun. Fenerbahçe bu olayın hassasiyetinin farkındadır. Bu konularla ilgili sorularınız olursa cevaplandıracağım. Ömer Bey'in de söyleyecekleri olacaktır."

Deniz Tolga Aytöre'nin ardından  Ömer Temelli açıklamalarda bulundu

İşte Temelli'nin açıklaması;

"Basına karşı ilk konuşmam pek alışkın değilim. Özür dileriz sizleri beklettiğimiz için. Asbaşkanımızın gecikmesinden dolayı oldu. Kulüpler arasında birbirimize laf söyleyip iftira atmak genel bir kanı oldu. En ufak bir olaylda lafı ve konuyu değiştirip rakibine gol atmak diye nitelendirilen gelişmeler yaşandı. Galatasaray'ı kimse karşılamadı dendi ama böyle bir şey yok. Fatih Terim ile muhabbetimiz oldu. Ali Dürüst ile sohbetimiz oldu ne olursa olsun bize söylemelerini ve yardımcı olacağımızı belirttik. Maçtan sonra bizi kimse karşılamadı dediler. Herkesin haddini, yerini basının da söylediği ve yazdığı her şeye dikkat etmesi gerekiyor. Basında çıkan haberler taraftarlarımızı çatışmalara sürükledi. Bu iş UEFA kadar gittiği zaman ceza alması gündemde. Bu kimsenin işine gelmez. Bu inşallah bir milat olur ve taşkınlıklar biter, 19 yaşında bir arkadaşımız vefat etti. Hepimizin başı sağolsun inşallah bir daha böyle olaylar yaşamayız. Geldiğiniz için çok teşekkürler."

<< Önceki Haber Fenerbahçe görüntülerle cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER