Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki korkak oyunu

Fenerbahçe de, Galatasaray gibi Avrupa maçında ikinci yarı kabusu gördü. İyi ki Çeklerin usta ayakları yoktu.

Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki korkak oyunu

Fenerbahçe ve Galatasaray zorlayarak da olsa tur vizesi aldılar. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin çeyrek finallerinde iki takımımız oldu. Bir anlamda son yıllarda futbolumuzun kaybettiği prestij ve kötü şöhreti silme şansı elde ettik.

Bu açıdan iki takımımızı da kutlamak gerekiyor. Transfere büyük paralar harcamışlardı, bunun karşılığını biraz olsun almayı başardılar. Galatasaray ve Fenerbahçe daha yukarıları görür ve kupaya da uzanırlarsa Türk futbolunda yeni bir milat açılır. 

Ancak Galatasaray'ın ve son olarak Fenerbahçe'nin yaşadığı ikinci yarı kabuslarını görünce bundan sonrası o kadar net görünmüyor. Eğer Plzenli oyuncular daha maharetli olabilselerdi Fenerbahçe'nin tur umutlarını Saraçoğlu'nun çimlerine gömeceklerdi. Fenerbahçe'nin oyunu neden o kadar geride kabul ettiğini anlamak mümkün değil!

Bu yazdıklarımı futbol takımlarımızın başarılarını değersizleştirmek ve küçümsemek olarak görenler olacaktır. Ancak daha işin başında bunları dile getirmek gerekiyor. Yoksa her zaman olduğu gibi sonradan yol gösteren çok oluyor çünkü! Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin örneğin Bayern Münih, örneğin Chelsea önünde benzer pozisyonları verdiklerini düşünemiyorum bile. Tur atlayamadıkları gibi, "bu takımlar nasıl çeyrek finale çıkmış?" dedirtecek farklı yenilgilerle sahadan ayrılabilirler.

Şunu da ilave etmek gerekir ki oynadıkları futbolları beğenmesek de Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadro yapılarının Avrupa'nın üstesinden gelecek kalitede olduğunu gözlemledik. İki takımımız da iyi isimleri kadrolarında barındırıyor. Her an maçın skorunu değiştirebilecek yeteneğe sahip futbolcular sayesinde karşılarına gelen her takımı fazlasıyla zorlayacaklardır. Yeter ki kendilerine güvenerek sahaya çıksınlar, yeter ki geride kalan ikinci yarılarda olduğu gibi rakiplerinden çekinmesinler!

Umuyorum ki Türkiye Galatasaray ve Fenerbahçe sayesinde bir ara yerlerde sürünen futbol imajını tekrar ayağa kaldırmayı başarır. İki takımımıza da bu açıdan büyük iş düşüyor.

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com




<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki korkak oyunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER