Fenerbahçe'ye ders veren futbolcu

Fenerbahçe'de Beykan Şimşek'in performansı alt yapı devrimini gündeme getirdi.

Fenerbahçe'ye ders veren futbolcu

Yıllarca genç oyunculara fazla şans tanınmadığı için eleştirilen Fenerbahçe’de, Salih Uçan ve Recep Niyaz’dan sonra Beykan Şimşek’in de vitrine çıkması sarı-lacivertli kulüpte yeni bir dönemin işaretleri gibi...
Ancak Bursaspor maçında sonradan oyuna giren ve attığı golle tüm dikkatleri üzerine çeken Beykan’ın durumu Salih ve Recep’ten biraz daha farklı... Çünkü Ispartaspor’dan 2007 yılında alınan Beykan tam bir Fenerbahçe ürünü. Belki de ilk kez altyapıda bu kadar uzun süre eğitim alan bir futbolcu sarı-lacivertli ekipte A takıma kadar yükseldi.

Fenerbahçe kültürü ile yetişen 17 yaşındaki oyuncu, genç takım arkadaşları Recep ve Salih’den bu nedenle farklılıklar taşıyor. Salih sezon başında 1.5 milyon euro karşılığında Buca’dan transfer edilirken, Recep 2 sezon önce Denizli’den kadroya dahil oldu. 5 yıldır kadroda yer alan Beykan için hocaları tam bir “Fenerbahçe ürünü. Gelişim çağındaki tüm eğitimini bizde gördü. En uzun süredir aramızda olan bir isim” ifadelerini kullandılar.

Hikayesi çok ilginç

Bu üçlü içinde en uzun süre Fenerbahçe forması giyen ve Dereağzı’nın havasını koklayan isim Beykan Şimşek’in hikayesi ise oldukça ilginç. Beykan 7 yaşında futbola başlamış. Isparta Gençlerbirliği forması ile 12 yaşındayken Danone Kupası’ndaki bir maçta fark edilen futbolcu hemen Fenerbahçe’ye alınmış. Ancak beklenmedik bir sıkıntı ortaya çıkmış.

Beykan yetenekli olduğu kadar da agresif bir yapıya sahipmiş. Duygularını kontrol etmekte zorluk çeker. Sık kart gören, egosu yüksek olan futbolcu olumsuz bir profil çizer. Durumun farkına varan Fenerbahçe altyapı sorumluları Beykan’a özel psikolojik destek sağlar.
Yıllar süren çalışma ve ailesinin de Isparta’dan İstanbul’a gelmesiyle Beykan sakinleşir. Yaşı da ilerledikçe olgunlaşır.

Son bir yıldır kendini bulan genç futbolcu artık hem futbolu hem de tavırlarıyla artık istenen düzeye gelmiştir. Ve hocaları bunca emeğin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlar...

Bu arada sporcu bir aileden gelen Beykan’nın babası Hakan Şimşek eski bir futbolcu. Birinci Lig’de birçok takımda oynayan Baba Şimşek’in etkisiyle Beykan futbola yönelmiş.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'ye ders veren futbolcu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER