Fenerbahçe'yi yalnız bırakmaya hakları yok...

Şike soruşturması sürecinde taşın altına ellerini sokanlar tekrar görev başına...

Fenerbahçe'yi yalnız bırakmaya hakları yok...

UEFA'nın açıkladığı tarihi cezaların ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yönelik eleştiriler artarak devam ediyor. 

Özellikle de görev başında olması nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eleştirilerin hedef noktasında.

Fenerbahçe'ye bundan daha fazla zarar veremeyeceği söylenen Aziz Yıldırım için "takımın başından çek git" şeklinde tepkiler yükseliyor.  Dile getirilen eleştirilerin bir çoğunun doğruluk payı olsa da suçlu olduğu henüz kesinleşmeyen Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe devam eden süreçte yapayalnız bırakılmayı da hak etmiyor. Nedenine gelince..

İlk olarak sözüm UEFA'ya. Bana göre çok geç kaldılar. Madem Yargıtay'ın nihai kararı beklenmeyecekti peki neden daha önce cezaları açıklamadılar? Yargıtay'ın kararından sonda cezalar açıklansa olmaz mıydı?

Kimse kusura bakmasın ancak şahsen UEFA'nın samimi olduğuna inanmıyorum. Rüzgara göre hareket ettiler. Bu davranışlarında politik nedenler olduğunu düşünenlerdenim.

Gelelim Türkiye'ye. Şike soruşturması sürecinde sözüm ona Türk futbolunu kurtarmak adına söylenen sözleri ve yapılanları unutmak pek mümkün değil. Özellikle Futbol Federasyonu yetkilileri yanan alevi ve tüten dumanı göstermemek adına ellerinden geleni yaptılar. Bunun için kendilerine övgüler bile düzüldü. O süreçte verilen sözlerin tahmin etmek de zor olmasa gerek. 

Bana göre en vahimi ise politikacıların da sürece müdahil olmalarıydı. Bir gecede değiştirilen kanunları, UEFA'yı ikna ve kişilerle kurumları ayırma çabalarını unutmak mümkün olmasa gerek!

İşte tam da bu yüzden Yargıtay'ın kararından sonra suçlu olduğu tescillense bile özellikle Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gelinen süreçte de tek başlarına bırakılamaz. Eğer ortada bir ayıp varsa bu ayıp yukarıda ifade etmeye çalıştığım herkesin ayıbı olmuştur. O günlerde kangren olmuş parmağı kesemeyenler, UEFA'nın verdiği cezanın ardından bir köşeye geçip saklanamaz.  Haydi tekrar görev başına...

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com









<< Önceki Haber Fenerbahçe'yi yalnız bırakmaya hakları yok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER