Galatasaray - Beşiktaş derbisinin analizi, bilgileri ve istatistikleri

Galatasaray - Beşiktaş derbi maçında neler yaşandı? İşte en özel detaylar...

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin analizi, bilgileri ve istatistikleri

Galatasaray Son 2 Sezonda Oynadığı 11 Derbi Maçta 1 Kaybederken Beşiktaş Son 11 Derbi Maçında 1 Galibiyet Alabildi. 
Galatasaray geçen sezon takımın başına Fatih Terim’in geçmesi ile özellikle derbi maçlarda büyük üstünlük sağladı. Son 2 sezonda Süper Lig’de oynanan 11 derbi maçın 5 tanesini kazanan 5 tanesinde berabere kalan Galatasaray sadece 1 kez rakiplerine kaybetti. Beşiktaş ise son 11 derbi maçında sadece 1 galibiyet alabildi. Beşiktaş 4 kez berabere kalırken 6 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. Beşiktaş son 6 maçta Galatasaray’a karşı galibiyet alamazken en son 2010-11 sezonu 2.yarısında rakibini evinde 2-0 yenmişti.

Beşiktaş 11 Maç Aradan Sonra Süper Lig’de Yenilgi Aldı. ( En Son Yine Deplasmanda Derbi Maçı Kaybetmişti: Fenerbahçe 3-0 Beşiktaş )
Beşiktaş deplasmanda oynadığı Galatasaray maçına kadar son 1. lig maçında yenilmemişti. Beşiktaş son 11 haftada kırmızı forma ile 6 galibiyet 5 beraberlik alan ve 23 puan toplayan Beşiktaş en son 7.haftada yine bir derbi maçta deplasmanda Fenerbahçe karşısında 3-0 kaybetmişti.  

Beşiktaş Maç Boyunca Galatasaray Kalesinde 4 Şut Attı 2 Kez İsabet Sağladı. ( Beşiktaş’ın Bu Sezon En Az Şut Attığı Maçını Oynadı )
Beşiktaş derbide Galatasaray kalesine sadece 4 şut atabildi. Beşiktaş 4 şutun 2 tanesinde kaleyi bulurken bu şutların ilkinde Sivok ile golü buldu. Beşiktaş attığı 4 şutla bu sezon Süper Lig’de en az şut attığı maçını oynamış oldu. 











Süper Lig’de Bu Sezon En Fazla Kafa Golü Atan Takım Beşiktaş.
Süper Lig’de bu sezon en fazla kafa golü atan takım 10 golle Beşiktaş oldu. Beşiktaş takımında bu sezon Hugo Almeida 5 kafa golü, Tomas Sivok 3 kafa golü, Filip Holosko ve Necip Uysal 1’er kafa golü attı. Ayrıca Tomas Sivok bu sezon attığı 5 golle ligin en çok gol atan savunma oyuncusu oldu. 

Samet Aybaba ile Fatih Terim 8 Kez Lig Maçında Karşılaştı, Samet Aybaba Hiç Kazanamadı.
Samet Aybaba ile Fatih Terim teknik direktörlük kariyerleri boyunca 8 kez karşılaştı. Oynanan 8 maçta 6 kez Terim kazanırken 2 maç berabere bitti Aybaba hiç kazanamadı. İki teknik adam en son 2003 yılında karşılaşmış Terim yönetimindeki Galatasaray deplasmanda Aybaba yönetimindeki Trabzonspor’u 2-1 yenmişti. 

Felipe Melo, Galatasaray Kariyerinde 2.Kez Kırmızı Kart Gördü. 
Geçen sezon Galatasaray’a gelen Felipe Melo 57.resmi maçında 2.kez kırmızı kart gördü. Bu sezon 1-1 berabere biten Gaziantepspor maçında kırmızı kart gören Felipe Melo, Beşiktaş maçında direkt kırmızı kart gördü. 

Yeni Transferler Sneijder ve Dentinho İlk Maçlarını Oynadı. 
Devre arasında Galatasaray’a transfer olan Wesley Sneijder ve Beşiktaş’a transfer olan Dentinho ilk lig maçlarına çıktı. Sneijder 56.dakikada, Dentinho 58.dakikada oyuna dahil olurken Sneijder 24 kez, Dentinho 10 kez topla buluştu. İki oyuncu da ilk maçlarında kaleye şut atmadı. 

Emre Çolak ve Albert Riera, Bu Sezon Süper Lig’de İlk Gollerini Attı. 
Galatasaray’ın İspanyol oyuncusu Albert Riera ve orta saha oyuncusu Emre Çolak bu sezon ilk gollerini Beşiktaş’a karşı kaydetti. Bu sezon 17 resmi maça çıkan ve 1 gol atan Riera ile 26 resmi maça çıkan ve 1 gol atan Emre Çolak Süper Lig’de en son 368 gün önce (25.01.2012 tarihinde) Ankaragücü maçında gol atmıştı. 

Mehmet Akgün Beşiktaş Forması Altında 2.Kez Süper Lig Maçına Çıktı. 
Beşiktaş’ın sezon başında transfer ettiği Mehmet Akgün, siyah-beyazlı takımda 2.kez Süper Lig maçına Galatasaray’a karşı oynadı. Mehmet Akgün 45 dakika sahada kalırken Beşiktaş formasıyla bir kez de M.P.Antalyaspor karşısında oynamış ve bu karşılaşmada da 45 dakika sahada kalmıştı.

<< Önceki Haber Galatasaray - Beşiktaş derbisinin analizi, bilgileri ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER