Galatasaray - Fenerbahçe gerilimi büyüyor

Galatasaray ikinci başkanı Ali Dürüst Melo'nun cezasıyla ilgili açtı ağzını yumdu gözünü...

Galatasaray - Fenerbahçe gerilimi büyüyor

Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst Felipe Melo'nun cezasının Tahkim'de indirilmemesiyle ilgili olarak Raul Meireles örneğini hatırlatırken Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin yaptığı gibi Türkiye Futbol Federasyonu binasını Tahkim öncesi ziyaret etmediklerini hatırlattı. 
 
"Tüm spor kamuoyunun kafası bu karar sonrası karışık. Meireles olayında biz üç kurum arasındaki çelişkiyi ortaya koyduk. Disiplin Kurulu bir karar alıyor, Tahkim hakem raporunu hiçe sayarak cezayı indiriyor. Görüntülere göre karar veriyor. Bu olay emsalidir. Hakem raporunda bir fiile maruz kaldığını söylüyor. Disiplin Kurulu bir ceza veriyor. Meireles'e böyle 7 maçtan 1 maça inerken, biz de görüntülü ve hukuk kuralları içersinde yapılabilecek en iyi savunmaya rağmen ceza indirilmiyor. Karşımızdaki kurul hukuksal bir kuruldur, biz de ona göre bir savunma yapıyoruz. Başka takımlar gibi Tahkim'den önce Federasyon'a gitmiyoruz. Binaya gidip baskı yapmadık. Bu bizim yapımıza uymuyor." 

 TFF'DEN AÇIKLAMA BEKLİYOR

"Kurul biz suçsuzluğunuzu ispat edemiyoruz diyor. Siz de edemiyorsunuz diyor. Hukukta suçsuzluğu ispat etmek diye bir şey yok. Bu konudaki sıkıntımız büyük. Bu karar kamuoyu vicdanını rahatsız olmuştur. Biz Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Türk spor kamuoyunun vicdanını rahatlatması için açıklama bekliyoruz. Engin Baytar'a itirazımız, fiille ilgili değil verilen cezanın çokluğuyla ilgiliydi. Biz oyuncunun suçlu olduğunu biliyorduk. Ancak, Federasyon başkanı az bile vermişler demişti. Şimdi ne diyecek acaba? Biz bu konularda ya art niyet arayacağız, ya da kurulun yetersizliğinden bahsedeceğiz. Federasyon ve kurul, bir hakemin 10 santimden kendisine yapıldığını söylediği bir olayı siz yalan ya da yanlış beyan ederek yok sayıyorsunuz. O hakemden 100 metrelik bir sahada karar vermesini nasıl bekliyorsunuz. Bu yalnızca bizim değil Türk sporunun bir sıkıntısıdır. Şu an kamuoyu vicdanı rahatsızdır. Özellikle, bu sezon gibi rekabetin yüksek ve heyecanlı olduğu bir sezonda bu tip kararlarla bitirmek zor olur."

ÇİFTE STANDART İDDİASI 

"Kararlarda da bir çifte standart var. Biz başka bir kulübün oyuncunun aldığı cezayla ilgili bir sorunumuz yok. Bizim işimiz de değil. Ancak, oyuncunun ağzından 'sıvı' diye telakki ettiğiniz bir şey olduğunu da görüp buna rağmen hakem raporunu yok sayıyorsunuz. Biz de ise oyuncunun tepkisinde emare görmemenize rağmen böyle bir karar alıyorsunuz. Hukuk kurallarına bakarak karar verdiğini belirten bir kurumun kararları bizi endişeye düşürüyor. Çifte standart var. Federasyonun bizim bu endişemizi gidermesi gerekiyor."

BAZI GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK

"Önümüzdeki günlerde gelişmeler bizi bekliyor. Bazı girişimlerimiz olacaktır. Futbol kamuoyunun bize yüklediği böyle bir misyon var. Esasında sözün bittiği yerdeyiz. Biz Federasyon'dan hem eylem hem açıklama bekliyoruz."
<< Önceki Haber Galatasaray - Fenerbahçe gerilimi büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER