Galatasaray, THY ile Avrupa uçuşunda...

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray fırtınası başladı. Önünde duran yandı..

Galatasaray, THY ile Avrupa uçuşunda...

Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 6. maçında Galatasaray Liv Hospital, İtalyan ekibi Montepaschi Siena'yı 54-52 yenerek 4. galibiyetini aldı.

İki takımın da hücumda isabetsiz atışlarla başladığı karşılaşmanın 2. dakikasında 4-0 geriye düşen Galatasaray Liv Hospital, 5. dakikayı Erceg, Hairston, Göksenin ve Mensah-Bonsu'nun basketleriyle 9-5 önde tamamladı. Erceg'in 6. dakikadaki basketine Ortner'in arka arkaya 6 sayısı ile karşılık veren Montepaschi Siena, 7. dakikanın bitiminde 11-11'lik eşitliği sağladı ve çeyrek bu skorla tamamlandı.

Uyguladıkları sert savunma nedeniyle ilk çeyrekteki gibi düşük yüzdeyle hücum etmeyi sürdüren takımlardan Galatasaray Liv Hospital, 15. dakikada Hairston'la 17-13'lük üstünlük kurdu. Bu dakikadan sonra Hackett'in yönlendirdiği İtalyan temsilcisi, bulduğu üst üste basketlerle 17. dakikada 18-17 öne geçti. Montepaschi Siena, periyot sonuna kadar skor üstünlüğünü korusa da Galatasaray Liv Hospital, Ender'in son saniye basketiyle skora eşitlik getirdi ve devreye 22-22 eşitlikle girildi.

Üçüncü çeyreğin başında yaptığı sert savunmayla rakibini dış atışlara zorlayan sarı-kırmızılılar, Ender, Hairston ve Mensah-Bonsu'nun basketleriyle 25. dakikada 28-25 öne geçti. Bu dakikadan sonra Rochestie ve Viggiano ile skor üreterek 10-0'lık seri bulan konuk takım, 27. dakikada 35-28 üstünlük kurdu. Periyodun çekişmeli geçen son bölümünde oyuna giren Sinan Güler'in üst üste kazandırdığı 10 sayıyla yeniden dengeyi kuran Galatasaray Liv Hospital, bu bölümü 40-38 önde geçti.

Salonu dolduran yaklaşık 8 bin taraftarın desteğini arkasına alan "Cim Bom", periyot başında Hackett'in 3 sayı çizgisi gerisinden ürettiği 6 sayıya Mensah-Bonsu ile karşılık verdi ve 35. dakikayı 46-45 önde geçti. Arroyo'nun skor üretemediği mücadelede Mensah-Bonsu ve Sinan Güler'le ayakta kalan Galatasaray Liv Hospital, son saniyeleri büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 54-52 kazandı. 

Bu sonuçla sarı-kırmızılı takım, 6. maçında 4. galibiyetini alırken, Montepaschi Siena ise 5 yenilgisini yaşadı. 

Mücadelede 16 sayı ve 16 ribaundluk performansıyla "double-double" yapan Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Pops Mensah-Bonsu ile 16 sayı üreten Montepaschi Siena'dan Daniel Hackett en skorer oyuncular oldu. Sarı-kırmızılı ekipte Sinan Güler de 12 sayı ile çift haneli sayıya ulaştı. 

Galatasaray Liv Hospital, bu galibiyetle grupta Olympiakos'un ardından ikinci sıraya yükseldi.

AA
<< Önceki Haber Galatasaray, THY ile Avrupa uçuşunda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER