Galatasaray'da Muslera paniği

Fenerbahçe derbisinin 10 Kasım Pazar günü oynanması bekleniyor. Uruguay'ın ise 13 Kasım'da Ürdün'le Play-Off maçı var ve kurallar gereği yıldız file bekçisi 5 gün önceden milli takıma katılmak zorunda!

Galatasaray'da Muslera paniği

Galatasaray’da milli takım kampından en geç dönen isim Fernando Muslera oldu. Uruguaylı file bekçisi dün İstanbul’a geldi, bu akşam Karabükspor maçında kaleyi koruyacak. 

Ancak Galatasaray için asıl tehlike, önümüzdeki ay yaşanacak. Sarı-Kırmızılılar 11. haftada Fenerbahçe ile Kadıköy’de derbi oynayacak. Karşılaşmanın tarihi 10 Kasım Pazar günü olması bekleniyor. 13 Kasım’da ise Uruguay, Ürdün’le Dünya Kupası Play-Off ilk maçını oynayacak. Ve FIFA kuralları gereği, milli takım ile oyuncunun oynadığı ülke farklı kıtalardaysa, futbolcu 5 gün önceden milli takım kampına katılmak zorunda! Eğer Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez, Muslera’nın zamanında takıma katılmasını isterse Galatasaray’da işler karışacak.

TFF’ye başvuru yok

5 Kasım Salı günü oynanacak Kopenhag mücadelesinin ardından yıldız kaleci ülkesine giderse, bu durumda derbide kaleyi koruyamayacak. Yönetim, Uruguay Futbol Federasyonu’yla temasa geçip özel izin almaya çalışabilir. Ancak Uruguay’ın, Muslera’nın 11 Kasım’da yola çıkıp, sadece 12 Kasım’da takımla idman yapmasını kabul etmeme ihtimali var. Bu durumda Galatasaray, TFF’ye başvurup derbi tarihini en azından 1 gün erkene, 9 Kasım Cumartesi’ye çekmeyi deneyebilir. Ancak şu ana kadar böyle bir başvuru yapılmadı. Fanatik

<< Önceki Haber Galatasaray'da Muslera paniği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER