Galatasaray'da sessiz tehlike

Geçtiğimiz iki yılın şampiyonu Galatasaray'da ilginç bir sessizlik var. Gelen başarılara rağmen sarı kırmızılılar için bu durum hayra alamet görünmüyor...

Galatasaray'da sessiz tehlike

Galatasaray ne hikmetse Ünal Aysal tarafından bir anda icat edilen seçimden sonra sessizliğe büründü. Ali Dürüs, Adnan Öztürk ve Abdurrahim Albayrak gibi isimlerin yönetimden ayrılma durumunda bırakılmaları, Galatasaray'daki renkliliği götürmüş gibi görünüyor.

Giden isimlerin ardından sessizliğini koruyan Fatih Terim de eski motivasyonunda olduğu izlenimini vermiyor. Sizin anlayacağınız Galatasaray'ın kritik bir süreçten geçtiğini söylemek oldukça mümkün.

Federasyonun aldığı yabancı kısıtlamasıyla ilgili kararın da sarı kırmızıları hoşnut etmediğini düşünürsek gelecek sezon için şüpheler çoğalıyor.

Galatasaray'ın yeni sezonda yaşayacağı en büyük sorunun yönetimsel bazda olacağını söyleyebiliriz. Bazılarına göre tek adamlığı doğru ilerleyen Ünal Aysal, yaptığı seçim hamlesi ve dışarıda bıraktığı isimlerle muhalefet kanadının dikkatini de tam manasıyla üzerine çekti.

Eski başkan Faruk Süren gibi, gelecek yıl Mayıs ayında Galatasaray geleneklerine göre seçim yapılmasını isteyenler bile var. 

Elde edilecek başarıya göre Ünal Aysal'ın tekrar seçilmesi mümkün olmakla birlikte, en ufak bir başarısızlıkta tetikte bekleyenlerin olacağı da kesin.

Ünal Aysal'ın bu hamleleri aslında her kulüpte olması gereken profesyonelleşme ve kurumsallaşma adına yaptığını biliyoruz. Bunu defalarca kendisi de söyledi ancak Türkiye şartları ve taraftarın algısı bu gidişe ne kadar tahammül edecek bunu kestiremiyoruz. Aynı yapıya daha kavuşmamış rakiplerle  eşit şartlarda mücadele edilemeyecek olması da Galatasaray taraftarına sıkıcı gelebilir. 

Tabi bir de Fatih Terim'in durumu ve konumu var. Ünal Aysal'ın tek adamlığının Terim'i nasıl etkileyeceğini bekleyip göreceğiz. Eski yöneticiler Dürüst ve Albayrak'la arasının iyi olduğu bilinen Terim'in bu nedenle başkan Aysal'a kırgın olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Lig kazanının kaynamasıyla birlikte ortaya çıkabilecek bir anlaşmazlık, yeni sezonun en önemli sorunu olabilir. 

Sözün özü, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi en önemli iki rakip UEFA'nın verdiği cezayla toz duman olurken Galatasaray'ın kısır çekişmelerin içine düşmesi, bir daha zor yakalanacak arayı açma fırsatını kaçırmak olur. Benden söylemesi....

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com







<< Önceki Haber Galatasaray'da sessiz tehlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER