Galatasaray'ın Real Madrid maçları için kilit haber!

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Galatasaray'ın rakibi Real Madrid, ofansif anlamda Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'e bağımlı...

Galatasaray'ın Real Madrid maçları için kilit haber!

Cumartesi günü oynanan Mallorca maçında takımı 1-2 mağlup durumdayken oyuna sonradan giren Mesut Özil, Real'in 5-2'lik galibiyetinde büyük rol oynadı ve vazgeçilmez olduğunu gösterdi.

İspanya'nın en önemli spor gazetesi Marca bugünkü baskısında manşete Mesut'u çekerek "Vitamin Özil" başlığını attı.

"Real Madrid'in Özil'den bağlantısını kestiğin zaman ışıkları sönüyor. Tekrar taktığın zaman ise takım eski parlaklığına kavuşuyor." diyen Marca, Özil'in Real Madrid hücum mekanizmasında değişmez parça haline geldiğini ve her şeyin onunla kolay gözüktüğünü yazdı.

Bunu Özildependencia (Özil bağımlılığı) olarak niteleyen gazete, Mesut oyuna girdikten sonra 6 kez ve oyundan alındıktan sonra ise sadece bir kere skorun Real Madrid lehine değiştiğine dikkat çekti.

REAL MADRİD'İN 10 NUMARA ŞANSSIZLIĞINI KIRDI

2011'in yazında Real Madrid'e transfer olan Mesut Özil, takımın yaşadığı 10 numara şanssızlığına da son verdi. 2005 yılından beri ne Robinho, ne Sneijder ne de Lass, Real'in '10 numara' derdine çare olamamıştı. 

En son 10 numarayı başarıyla taşıyan oyuncunun Luis Figo olduğuna işaret eden Marca gazetesi, Özil'in bu numarayı taşıyan Puskas, Velazquez, Martin Vazquez ve Laudrup gibi diğer büyük futbolcuların saygın varisi haline geldiğini kaydetti.

CİHAN

<< Önceki Haber Galatasaray'ın Real Madrid maçları için kilit haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER